Utleiemegleren

Studentbyene bærer preg av høy aktivitet på leiemarkedet i juli, sier administrerende direktør, Vibecke Lyse Augdal.

Del

Oslo:

Det kostet nå i snitt 9609,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en nedgang på 1,4% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 1,6%.

For en 2-roms kostet det i snitt 13.000,- kroner. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 1,2%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 4,9%.

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 16.505,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 3,5%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 4,9%.

- Det er bra trykk i leiemarkedet. Færre leiligheter i markedet denne sommeren, sammenlignet med de to siste somrene gjør det tøffere å kapre drømmeleiligheten. Det er flere firmakunder i markedet enn på mange år. Det er få eneboliger til leie i Oslo og omegn i forhold til etterspørselen. Vi forventer en meget hektisk august i leiemarkedet, da det er mange studenter som ikke har skaffet seg en bolig enda, sier daglig leder ved Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

Bergen

For en 2-roms kostet det i snitt 11.538,- kroner. Dette er en oppgang på 3,4% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 3,1%.

For en 3-roms kostet det i snitt 13.678,- kroner. Dette er en oppgang på 4,4% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 3%.

-Sommeren er den travleste tiden av året på leiemarkedet i Bergen. Vi opplever jevnt over god respons på de fleste annonsene vi legger ut. For noen uker siden fikk studentene svar fra Samordnet Opptak og det er mange studenter som er på boligjakt. De er på utkikk etter leiligheter med mange soverom, slik at de kan bo i kollektiv.

Vi har leid ut 40 % flere boliger i juli i år sammenlignet med juli i fjor. All erfaring tilsier at det blir høy aktivitet på leiemarkedet i Bergen også de neste 5-7 ukene før det vil roe seg noe fra rundt midten av september, sier daglig leder ved Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

Stavanger:

For en 3-roms var snittleien 11.382,- kroner, dette er en oppgang på 1,6% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 8,8%.

- Antall ledige boliger på Finn.no ligger nå på 474 objekter i Stavanger. Dette er en nedgang på 17 boliger sammenlignet med forrige måned. Aktiviteten i markedet har vært god, men som normalt noe lavere i løpet av fellesferien, sier daglig leder ved Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

Trondheim:

I Trondheim kostet en 2-roms i gjennomsnitt 11.660,- kroner, som er en oppgang på 8,1% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 5,8%.

For en 3-roms var snittleien 13.795,- kroner, dette er en oppgang på 4,5% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 2,5%.

- Det er mange leietakere i markedet og sentrale leiligheter med attraktiv beliggenhet går raskt unna. Selv om det er høysesong for leietakere, skal det være boliger til alle, sier daglig leder ved Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moen.

Romerike:

I snitt kostet det 11.017,- kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 4,1%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 3,6%.

En 3-roms leilighet på Romerike kostet i snitt 12.500,- kroner. Sammenlignet med forrige måned er dette en nedgang på 6,2%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 3,8%.

-Stabilt og jevnt økende leiemarkedet på Romerike. Leieprisene øker jevnt fra år til år, men har stoppet opp litt i de områdene det bygges mange nye boliger, som for eksempel Jessheim.

Juli har vært en litt roligere måned grunnet fellesferien. Vi forventer at det kommer flere boliger og leietakere på markedet utover i august, sier daglig leder ved Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

Asker og Bærum:

I Asker og Bærum kostet det i gjennomsnitt 13.080,- kroner for en 2-roms. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 3,2%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 5,8%.

En 3-roms leilighet kostet i snitt 13.028,- kroner. Sammenlignet med forrige måned er dette en nedgang på 19,1%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 12,5%.

-Utleiemarkedet i Asker og Bærum bar noe preg av ferietilstander i juli måned. Dermed fortsetter trenden fra fjoråret, da det også var veldig stille samme måned. Sammenlignet med tidligere år har det vært betydelig lavere etterspørsel etter boliger, og dermed også færre leietakere på visninger. August derimot pleier å være en hektisk måned og fra slutten av juli måned merket vi allerede bedre respons og oppmøte på visningene. Dermed tyder alt på et godt marked utover sensommer og høst, der vi tror leieprisene fortsatt vil holde seg stabile. Små prisjusteringer kan være det som skal til for å få leid ut sin bolig, samt for å få flere interessenter å velge mellom. At boligene er moderne og i god stand er veldig viktig for folk flest, og dette er også noe som i stor grad gjenspeiler hvor lang tid det tar å leie ut den enkelte bolig, sier daglig leder ved Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom-Anders Andersen.

Kontakter

Vibecke Lyse AugdalAdministrerende direktør

90866381

Bilder

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren
Utleiemegleren
Josefines gate 18
0351 Oslo

22 93 29 00http://www.utleiemegleren.no

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren er Norges ledende meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger til private og bedrifter. Utleiemegleren har nå over 13.500 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontorer i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og Moss, i tillegg til fem kontorer i Oslo. I 2020 oppretter vi to nye meglerkontorer og har da totalt 14 kontorer. Utleiemegleren har idag ca. 165 ansatte. Grunnleggerne av Utleiemegleren eier 50 % av selskapet, og Fredensborg kjøpte seg inn med en 50 % eierandel i januar 2019. For mer informasjon, se utleiemegleren.no og www.fredensborg.no.

Følg saker fra Utleiemegleren

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Utleiemegleren på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Utleiemegleren

Jakten på studentboliger er i gang, og vi ser en spesielt stor pågang etter ett-roms, noe som er normalt i forbindelse med studiestart. Det er en god økning i leieprisene, spesielt i Oslo, sier Administrerende Direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse6.7.2020 07:00:00 CESTPressemelding

Oslo: Det kostet nå i snitt 11.065,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en oppgang på 5,2% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 12%. For en 2-roms kostet det i snitt 13.405,- kroner, dette er en oppgang på 0,6% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 4,2%. En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 16.504,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 0,9%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 3,5%. - Leiemarkedet er i høysesong. Det leies ut rekordmange boliger om dagen og leilighetene går raskt. Alle typer boliger er populære, men vi merker ekstra stor pågang på kollektiver og små leiligheter. En tendens vi har sett mindre av siste årene er expats som kommer til Norge for å jobbe, dette har blusset opp igjen. Vi får mange henvendelser fra Relocation-byråer og firmaer som nå trenger bolig til sine ansatte. Dette er o

Det er stor aktivitet i utleiemarkedet, og det er mange studenter som allerede nå har leid bolig for studieperioden, sier Administrerende Direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.5.6.2020 07:30:00 CESTPressemelding

Oslo: Det kostet nå i snitt 10.490,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en oppgang på 7,8% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 7,9%. For en 2-roms kostet det i snitt 13.320,- kroner, dette er en oppgang på 0,4% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,3%. En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 16.360,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 5,7%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,6%. - Det er et godt leiemarked i Oslo. Vi merker allerede at studentene har begynt boligjakten og 2-3 roms og kollektiv-leiligheter er det vi har flest henvendelser på for tiden. Tiden vi er inne i gjør at flere studenter velger å avlyse utenlandsstudier og reiser, det kommer til å bli mange om boligene i sommer. Vi anbefaler derfor å være tidlig ute dersom man skal finne seg bolig i Oslo fra høsten av. Flere av våre utleier

Utleiemegleren åpner kontor på Jessheim29.5.2020 07:30:00 CESTPressemelding

Utleiemegleren leier ut og forvalter ca.13.500 boliger i dag gjennom våre kontorer i Oslo, Lysaker, Drammen, Lillestrøm, Østfold, Trondheim, Bergen og Stavanger. 2.juni åpner vi et nytt kontor på Jessheim i nyoppussede lokaler på Romsaas Allé 1, og er klare til å bistå både leietakere og utleiere. -Ullensaker er et område i sterk vekst, og har blitt et attraktivt sted å bo – med kort vei til Oslo Lufthavn, Lillestrøm og Oslo. Det har vært en voldsom utvikling av prosjekter i dette området. Vi har levert våre tjenester i Ullensaker gjennom kontoret vårt i Lillestrøm i mange år, og vi har sett at utviklingen har vært så sterk at vi velger å åpne kontor på Jessheim. I neste runde står Vestfold for tur, som også har et spennende utleiemarked, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal. Lokal tilhørighet Tom Fjalestad blir daglig leder ved Utleiemegleren Jessheim. Fjalestad er en fremoverlent gründer med bakgrunn fra salgsmeglerbransjen, og har lang erfaring med dri

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom