Elekt

Strømselskapet Elekt henter inn 29 millioner i ny emisjon

Del

Et sterkt lag av investorer går inn i strømselskapet Elekt. I emisjon kommer BEWI-eierne Bekken Invest, investeringsfondet Sarsia Seed og en av fornybarbransjens ledende advokater, Jens Naas-Bibow, inn på eiersiden.

- Vår tjeneste treffer alle forbrukere som betaler for mye for strømmen. Vi får nå tilført kapitalen vi trenger til å styrke organisasjonen, rigge oss for skalering og etablere oss som en tydelig utfordrer i strømmarkedet, sier medgründer og daglig leder i Elekt, Arnt Inge Sætern. 

Elekt har utviklet en tjeneste som beregner vilkårene en forbruker har hos sin eksisterende strømleverandør, hvilke påslag strømselskapet tar og tilbyr deretter å minimum halvere prispåslaget. Med dette bidrar selskapet til å skape etterlengtet transparens i et strømmarked som lenge har vært preget av hemmelighold og prisjuks. Tidligere i år lanserte Elekt tjenesten gjennom distribusjonspartneren BN Bank, som nå formidler den gjennom sin mobil- og nettbank.

Har hentet over 45 millioner

Høsten 2019 hentet selskapet inn 12,5 millioner i sin første emisjon fra energiselskapene FosenKraft og Ren Røros, i tillegg til de private investorene Leif Arne Langøy, Ivar Koteng og Jørgen Tegdan. I den nye emisjonen går alle eksisterende eiere inn med ny kapital. Totalt har selskapet hentet inn over 45 millioner gjennom investorer og støtte fra Innovasjon Norge. Begge emisjonene har vært overtegnet.

- Vi opplever at troen på selskapet og vårt konsept er stor, og at mange heier på nye aktører som kan utfordre de etablerte selskapene i en bransje overmoden for endring, forteller Sætern. Det er behov for aktører som setter kundenes behov i sentrum, og det ligger i kjernen av vårt konsept. Jeg tror det har vært utslagsgivende for interessen, samtidig som vi har et lag av kompetente og hardtarbeidende medarbeidere som brenner for kundene og tjenestene vi utvikler.  

Et behov for utfordrere

En av de ledende advokatene i fornybarbransjen, Jens Naas-Bibow, sluttet i fjor som leder for fornybaravdelingen i Advokatfirmaet Thommessen. Nå har han startet eget selskap, som også jobber med gründerbedrifter. Han går inn som investor og styremedlem i Elekt. 

- Investeringen i Elekt er motivert av at vi kan bruke digitalisering til å skape vinn-vinn for både kunden og oss som leverandør, og levere et grønt, solid og forståelig produkt til kundene våre, sier Naas-Bibow. 

I tillegg har selskapet fått med seg Sarsia Seed, som er et av landets ledende investeringsfond. De kan vise til andre vellykkede investeringer som Vaccibody og Bergen Bio, og er sterk i troen på at Elekt står foran en tilsvarende reise. 

- Sarsia Seed investerte i Elekt, fordi de har en spennende teknologi, et sterkt team og fordi vi tror at forbrukerne i større grad vil etterspørre muligheten til å velge lokal grønn strøm, forklarer Jon-Kåre Hansen, partner i Sarsia Seed. 

Bekken Invest er den tredje nye investoren i denne emisjonen. Som hovedeier i børsnoterte Bewi har de over 40-års erfaring med å bygge selskap. 

Tidligere banktopp vil ha med flere banker 

Elekt holder til i Trondheim og har i dag åtte ansatte. Selskapet ble startet av gründerne Arnt Inge Sætern, Tom Reinert Johansen og Kim Bjerkevoll, alle med lang erfaring fra strømbransjen og med softwareutvikling. Allerede våren 2019 fikk de med seg tidligere banktopp og konsernsjef i Sparebank 1, Finn Haugan, som investor og styreleder. Haugan har vært en pådriver for mange av endringene som har skjedd i bank- og finanssektoren de siste årene, og ser et stort potensial også for strømbransjen. Nå vil han invitere gamle kollegaer inn som distribusjonspartnere.

- Elekt har en tjeneste som passer godt for banker som ønsker å tilby kundene sine flere brukervennlige tjenester innen sparing og bærekraft. Den er enkel å bruke og kundene kan med få tastetrykk redusere en av husstandens største utgiftsposter. I tillegg kommer strømmen vi selger utelukkende fra fornybare energikilder, sier Haugan. 

Elekt har som mål å bli den foretrukne strømleverandøren for alle. Det skal selskapet klare gjennom å tilby kundene den enkleste kjøpsopplevelsen, den beste prisen og den reneste strømmen.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Elekt

Elekt
Elekt
Beddingen 16
7042 Trondheim

73 93 73 73http://www.elekt.no

Tenker du noen gang på hva strømmen i veggene dine egentlig koster? Om du har en god nok avtale, og om strømmen du kjøper er miljøvennlig? Det gjør vi, og det har vi bestemt oss for å fortelle folk om.

Vårt oppdrag er at du skal forstå alle valg du gjør, se nye muligheter og bruke pengene dine rett. Tenk deg at du kan lene deg tilbake og ha en partner som alltid spiller deg god. En som hjelper deg å ta gode valg i en jungel av strømselskaper du ikke aner er oppriktig i priser og vilkår.

Vi har skapt Elekt fordi vi ønsker å gi deg akkurat den følelsen. Slik at du kan bruke energien din der du ønsker, så ordner vi resten.

Følg pressemeldinger fra Elekt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Elekt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Elekt