by:Larm

Strømmetjenesten Strim blir ny hovedpartner til by:Larm

Del

– I by:Larm løfter vi frem nye talenter, ny musikk og nye idéer. Vår oppgave er å utfordre det etablerte ved å tenke annerledes og gi nye artister et springbrett til verden. Strim har det samme visjonære grunnlaget, og er derfor en perfekt samarbeidspartner for oss. De utfordrer det etablerte når det kommer til å hjelpe dagens «TV-seere» å finne frem i jungelen av godt strømbart innhold. De tenker nytt når det kommer til samarbeid. Vi elsker måten de byr hele markedet opp til dans. Vi er en perfekt match med Strim, forteller Peter Eikeland, sponsorsjef i by:Larm.

Imenella. Foto: Emil Vestre
Imenella. Foto: Emil Vestre

En «match made in heaven»

Strømmetjenesten Strim inngår dermed som ny hovedpartner til festivalen by:Larm fra og med høstens arrangement i 2021. by:Larm ble første gang arrangert i 1998 i Trondheim, og har gjennom nesten 25 år blitt Nord-Europas viktigste showcase- festival. Hvert år samles samles de mest lovende nye musikalske talentene fra hele Norden til en tre dager lang festival i Oslo. Festivalen har siden starten vært springbrettet for så godt som alle storhetene i norsk musikk, som Sigrid, Aurora, girl in red, Astrid S og Isah, for å nevne noen.

I likhet med by:Larm, som samler og kuraterer artister, samler og kuraterer Strim innholdet fra strømmetjenester som TV 2 Play, HBO Nordic, Paramount+, Viaplay i tillegg til TV kanaler i en og samme tjeneste. Strim gir nå full gass og sikter mot å bli den ledende strømmetjenesten innenfor, i første omgang, TV, film og serier i Norge.

Vårt klare mål er å bli det naturlige startstedet for strømbar underholdning. For å gjøre det må vi gjøre det enkelt å finne og frem i alt som finnes der ute – både det kjente og det mer ukjente.

– På dette punktet er by:Larm og Strims visjon helt identiske. Derfor mener vi dette er en «match made in heaven», forteller Jan Erik Hanssen som er event- og partneransvarlig i Strim.

Hyller artistene og kunstnerne

Partnerskapet mellom by:Larm og Strim markerer også at den kommersielle underholdningsindustrien setter stor pris på festivalkulturen.

– Festivaler slik vi kjenner dem, vil endre seg kraftig som følge av korona- pandemien. Folks behov for kultur og møteplasser vil bli større enn noensinne. Festivaler må jobbe med innholdsproduksjon og tilstedeværelse gjennom hele året for å opprettholde lojalitet og aktualitet, forteller Eikeland.

Også Jan Erik Hanssen i Strim erkjenner hvilke oppgaver norske festivaler står overfor i fremtiden.

– Ved å omfavne festival-Norge og by:Larm, så demonstrerer vi gjennom handling at vi ønsker å støtte disruptive og nytenkende artister og kunstnere. Dette dreier seg om mer enn et kommersielt samarbeid. Det dreier seg om å legge til rette for at kreative kunstnere kommer opp og frem, og at vi andre blir oppmerksomme på dem, mener Hanssen.

Store ambisjoner

by:Larm har store planer for årene som kommer. Sponsorsjefen mener samarbeidet med Strim åpner helt nye muligheter.

– Når vi får en aktør som Strim med på laget, får vi også tilgang til en av Norges største distributører av innhold. by:Larm skal bli en helårs-festival, og vi har ambisjoner om å fornye hele festivalkonseptet. Sammen med Strim kommer vi til å jobbe tett med innholdsproduksjon. Vi skal virkelig befeste vår posisjon som den aktøren som gir deg de nyeste talentene først, forteller by:Larms Peter Eikeland.

– Alle som er glade i å oppdage ny musikk har et forhold til by:Larm. Vi som jobber i Strim er imponert over hvordan festivalen gjennom 24 år stadig har greid å fornye seg i en bransje som har endret seg med lynets hastighet. Det sier ikke rent lite om de menneskene som har drevet denne festivalen fremover, sier Hansen.

by:Larm går av stabelen i Oslo 30. september og avsluttes 2. oktober. Strim-teltet er åpent hver dag under festivalen, og programmet finner dere på www.bylarm.no.

Kontakter

Erik Egenes // Press manager and international program
by:Larm
September 30th - October 2nd 2021
erik@bylarm.no
+47 99 42 88 66
www.bylarm.no

Bilder

Imenella. Foto: Emil Vestre
Imenella. Foto: Emil Vestre
Last ned bilde

Om by:Larm

by:Larm
Maridalsveien 15
0178 Oslo

http://bylarm.no/

Følg pressemeldinger fra by:Larm

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra by:Larm på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra by:Larm