Pensjonistpartiet

Strid i Pensjonistpartiet. Fire fylkesledere og listetopper ekskluderes

Del

Det er full strid i Pensjonistpartiet i Norge. De fire fylkeslederne Kurt-Gøran Adriansen, fra Innlandet, Kirsti Hamre Nilsen, fra Trøndelag, Arne Hoem, fra Møre og Romsdal, og John John Bruseth fra Viken, de to sistnevnte er også listetopper for partiet til Stortinget fra sitt fylke, blir alle nå ekskludert fra partiet.

Kurt-Gøran Adriansen, Kirsti Hamre Nilsen, Arne Hoem, John Bruseth.
Kurt-Gøran Adriansen, Kirsti Hamre Nilsen, Arne Hoem, John Bruseth.

Den bakenforliggende striden skyldes uenigheter om gjennomføring av partilandsmøte (LM) i 2020 som ikke kunne avholdes på grunn av covid-19.
En del av Sentralstyret (SST) i partiet ble således sittende lang ut over funksjonstiden og litt etter litt trakk de seg fra sine verv. Dette medførte at partiet sto uten daglig ledelse ved juletider i fjor.
Landsstyret (LS), som er partiets høysete organ mellom Landsmøtene, trådde sammen 31. januar og fikk da valgt et Interimsstyre for å opprettholde den daglige driften av partiet. Dette ble vedtatt enstemmig av LS.
Etter som tiden gikk fremover vinteren og våren så slapp ikke covid-19 taket, og som kjent så er ennå landet inne i en pandemisituasjon. Dette har medført at LM fra 2020 ennå ikke har latt seg gjennomføre.
På siste LS møte 12. juni 2021 ble nytt tidspunkt for LM satt på saklisten. Her ba Interimsstyret LS om å avklare gjennomføring og tidspunkt for LM 2020.
I henhold til partiets vedtekter og instruks for LM så skal LM innkalles med 5 måneder varsel.
LS regnet da ut at dette først var mulig ut i november. Med denne erkjennelsen ble det konstatert at det da kun var noen måneder igjen til det ordinære LM i 2021 og det ble derfor besluttet med stort flertall at det utsatte LM for 2020 avlyses og at neste LM blir det ordinære LM våren 2022.
En skulle tro at flertallsvedtaket da ble respektert og tatt til etterretning. Men nei, det er akkurat det som nå har utløst spliden i partiet.
Mindretallet, 4 fylkeslag av 10, har nå besluttet å kalle inn til et representativt LM med fullmakter kommende tirsdag 29. juni.
Dette er klart ulovlig og brudd på flere av partiets vedtekter.

27.06.2021
Landsstyret i Pensjonistpartiet

Kontakter

Bilder

Kurt-Gøran Adriansen, Kirsti Hamre Nilsen, Arne Hoem, John Bruseth.
Kurt-Gøran Adriansen, Kirsti Hamre Nilsen, Arne Hoem, John Bruseth.
Last ned bilde

Om Pensjonistpartiet

Pensjonistpartiet
Pensjonistpartiet
Bergelandsgata 39b
4012 Stavanger

https://www.pensjonistpartiet.no/

Følg pressemeldinger fra Pensjonistpartiet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Pensjonistpartiet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.