LO Stat

Streikefare i Spordrift og OneCo

Del

I dag klokken 10.00 starter LO Stat mekling med Spekter for Spordrift AS og OneCo Networks AS. Fristen er ved midnatt. Kommer ikke partene til enighet kan det bli streik fra onsdag morgen.

For OneCo Networks handler uenigheten om fordeling av lønnstilleggene. For Spordrift er beregning av arbeidstid i turnus stridens kjerne.

LO Stat mekler på vegne av Norsk Jernbaneforbund (NJF), Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) og EL og IT Forbundet.

Her vil en streik ramme.

Ved en streik tar EL og IT Forbundet ut 81 medlemmer i OneCo Networks. Det er Trøndelag og Oslo som rammes.

NJF tar ut 117 medlemmer i Spordrift. Fagområdene bane, signal og strømforsyning tas ut på tjenestestedene Narvik, Alnabru, Lillestrøm og Asker.

Nøkkelord

Kontakter

Stein Syrstad, kommunikasjonsansvarlig: 906 89 882
Kristian Brustad, kommunikasjonsansvarlig: 466 61 639

 

 

Lenker

Om LO Stat

LO Stat
Møllergt. 10
0179 Oslo

23 06 83 00http://www.lostat.no

LO Stat jobber for et seriøst, trygt og godt arbeidsliv for alle. LO Stat er en samlende kraft i staten og Spekter, med 19 LO-forbund og 100.000 medlemmer i ryggen. LO Stat viktigste oppgave er å forhandle lønn og rettigheter på vegne av forbundenes medlemmer i staten og Spekter. Vedtektene sier at LO Stats skal «virke for medlemmenes faglige, sosiale og økonomiske fellesinteresser». LO Stat skal dermed forsvare forbund og medlemmers interesser og rettigheter på alle plan. 

Følg pressemeldinger fra LO Stat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LO Stat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra LO Stat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom