Handel og Kontor i Norge

Streik fra lørdag - Power Porsgrunn nekter de ansatte tariffavtale

Del

Power Porsgrunn nekter å inngå tariffavtale med Handel og Kontor i Norge (HK), og HK-medlemmene må derfor ut i streik lørdag 21. april.

1. nestleder Bjørn Mietinen
1. nestleder Bjørn Mietinen

– Det burde ikke være nødvendig å måtte streike for tariffavtale og ordna forhold i norsk arbeidsliv i dag, sier 1. nestleder i HK i Norge, Bjørn Mietinen.

HK og Power Porsgrunn møttes hos Kretsmekleren mandag 16. april, men avsluttet meklingen uten å bli enige fordi arbeidsgiver ikke ville skrive under på tariffavtalen.

- Jeg hadde håpet vi skulle unngå streik, men konstaterer at Power Porsgrunn er villig til å gå langt for å nekte de ansatte ordna forhold og tariffavtale. Nå må de ansatte streike for å få tariffavtale på plass, men jeg kan love en ting, og det er at de ikke står alene. Vi vil gi dem den ryggdekningen de trenger hele veien, uttaler Mietinen. 

Power Porsgrunn hevder at vi ikke har nok medlemmer til å kreve tariffavtale og at flertallet av de ansatte ikke vil ha det. De sier det er årsaken til at de ikke vil inngå tariffavtale. Da vi fremmet kravet var det 13 fast ansatte i virksomheten, 7 av dem er medlem i HK og ønsker tariffavtale. Utover dette var det 7 ekstrahjelper.

- Vi har en organisasjonsgrad på over 50 % blant de fast ansatte, det er veldig bra. Det er de fast ansatte som har sin karriere og sitt livsgrunnlag i Power Porsgrunn. Dette betyr at vi har mer enn godt nok grunnlag for vårt avtalekrav, sier regionkontorleder i HK region Østlandet Sør, Lena Reitan.

HK-medlemmene i Power Porsgrunn er opptatt av å få trygge lønns- og arbeidsvilkår, en anstendig pensjon og rett til medbestemmelse på arbeidsplassen sin. Flere av deres kolleger i andre Powerbutikker har det allerede. I dag er det tariffavtale i 29 av Power Norges 61 virksomheter i hele landet. Nå kan Power Porsgrunn følge etter og bli nr. 30.

- Power Porsgrunn skal vite av våre HK-medlemmer er klare til å ta kampen og stå løpet ut, og at hele fagbevegelsen står sammen med dem. Det handler om et organisert og seriøst arbeidsliv, og det handler om ordna forhold, avslutter Mietinen.

Kontakter

Bilder

1. nestleder Bjørn Mietinen
1. nestleder Bjørn Mietinen
Last ned bilde

Om Handel og Kontor i Norge

Handel og Kontor i Norge
Handel og Kontor i Norge
Torggata 12
0181 Oslo

+47 23 06 11 80http://www.hkinfo.no/

HK i Norge ble stiftet i 1908, på dette tidspunktet var det 2.175 medlemmer. HK i Norge er i dag LOs tredje største forbund med over 76.000 medlemmer. Våre medlemmer kommer fra en rekke bransjer. Vi organiserer innen: handels-, industri-, håndverk-, luftfart-, forlag-, kontor-, administrasjon-, finans- og servicevirksomhet.

Følg saker fra Handel og Kontor i Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Handel og Kontor i Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Handel og Kontor i Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom