EL og IT Forbundet

Streik for rettferdig lønn i GlobalConnect

Del

Ledelsen i GlobalConnect nekter å gi lønnstillegg på linje med resten av Norge. 15 medlemmer i EL og IT Forbundet og Norsk Jernbaneforbund er derfor i streik fra 17. juni.

- GlobalConnect nekter å gi lønnstillegg på linje med resten av arbeidslivet. Vi står milevis fra hverandre, derfor er vi streik, sier Lise Olsen, forhandlingsleder og nestleder i LO Stat.

- Vi krever et rettferdig lønnssystem, sier Reidun Wahl, EL og IT Forbundets delegasjonsleder.

- Vi har møtt en lønnspolitikk som minner mest om 1930-tallet. For oss er det helt uakseptabelt å godta urettferdighet satt i system, sier Tor Egil Pålerud, Norsk Jernbaneforbunds delegasjonsleder.

Vi krever det samme som resten av Norge.

Vi krever et lønnsoppgjør med en ramme på linje med resten av norsk arbeidsliv, at alle medlemmer skal få lønnstillegg og at GlobalConnect forplikter seg til å få på plass et rettferdig lønnssystem.

15 personer inngår i det første streikeuttaket. Disse arbeider blant annet med leveranse av internettlinjer, IPVPN og kapasitetsaksesser. Streiken kan påvirke bedriftens leveranser, og saker kan få lengre behandlingstid. Streiken vil bli trappet opp.

GlobalConnect,tidligere Broadnet, er et teknologi- og telekommunikasjonsselskap som leverer kommunikasjonsløsninger fra jord til sky basert på egen infrastruktur, i Danmark, Sverige, Finland, Norge og det nordlige Tyskland.

For ytterligere informasjon, kontakt:

Reidunn Wahl, EL og IT Forbundet, 97020975

Lise Olsen, LO Stat, 90066207

Tor Egil Pålerud, Norsk Jernbaneforbund, 48104309

Om EL og IT Forbundet

EL og IT Forbundet
EL og IT Forbundet
Torggata 12, 8 etg., 0181 Oslo
0168 Oslo

23063400http://www.elogit.no

EL og IT Forbundet har 38 000 medlemmer og er en landsomfattende sammenslutning som organiserer lønnstakere innenfor IKT-, energi- og elinstallasjonsbransjen.

Følg pressemeldinger fra EL og IT Forbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra EL og IT Forbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra EL og IT Forbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom