Hold Norge Rent

Strandryddeuka - Bli med på årets viktigste miljødugnad

Del

Strandryddeuka 11. til 19. september, med den store Strandryddedagen 18. september, er like om hjørnet, og mange tusen frivillige skal ut og rydde søppel.

Foto: Max Lander
Foto: Max Lander

For femte året på rad inviterer Hold Norge Rent til en hel uke med frivillig opprydding. Hver dag i løpet av uka oppfordres alle til rydding langs elver, innsjøer og strender, på holmer og øyer og under vann. Målet er å engasjere flest mulig til å bli med ut å rydde søppel.

- Frivillig rydding er en folkebevegelse, og de frivillige har gjort en enestående innsats siden Strandryddedagen ble arrangert for første gang i 2011, sier prosjektleder for opprydding hos Hold Norge Rent, Heidi Gromstad.

Ifølge folkeforskningen er det gjennomført over 21 400 ryddeaksjoner og minst 8 400 tonn søppel er ryddet langs norske strender de siste ti årene.

- Likevel er det mye søppel å finne langs norske strender, og forsøpling er fortsatt et stort problem. Derfor er det viktig med en stor mobillisering under Strandryddeuka, både blant privatpersoner, organisasjoner, kommuner og bedrifter, sier Gromstad.

Mange skal kanskje ut å rydde for første gang, og Gromstad har derfor tips til hvordan gå frem for å rydde:

- Strandryddeuka er for alle, både store og små aksjoner teller. Dersom du aldri har ryddet før, er det en god idé å ta med en venn til et sted i nærområdet og rydde der. Mange vil bli overrasket over hvor mye søppel som finnes i naturen, sier Gromstad.

Hold Norge Rent har også delt Strandryddeuka opp i temadager som Barnas dag og Rydd med jobben. Disse temaene er til inspirasjon. Nærmere informasjon om de ulike temadagene finnes på Hold Norge Rents nettsider.

Gromstad legger til at et godt tips er å bli kjent med Rydde, som er et digitalt verktøy for frivillig opprydding. Her kan man planlegge egne ryddeaksjoner eller finne en ryddeaksjon i nærområdet, som man kan bli med på. Rydde viser også hentepunkt for gratis ryddeutstyr og hvor frivillige kan levere avfallet etter aksjonen.

Kommunene har en nøkkelrolle i arbeidet mot forsøpling, og Hold Norge Rent håper alle kommuner sprer informasjonen om Strandryddeuka ut til ansatte, innbyggere, skoler og barnehager.

- Men også bedrifter kan ta med ansatte på ryddeaksjoner og utfordre andre bedrifter til å gjøre det samme. I tillegg kan både kommuner og bedrifter bli utleveringssteder for gratis ryddeutstyr. Dette bidrar til å senke terskelen for å bli med på Strandryddeuka, avslutter Gromstad.

Nøkkelord

Kontakter

Ingvild HafstadKommunikasjonsansvarlig

HNRs mediekontakt og koordinerer alt kommunikasjonsarbeid. Ansvarlig for nettsider, kampanjer, sosiale medier, rapporter og publikasjoner.

Tel:+47 947 81748ingvild.hafstad@holdnorgerent.no

Bilder

Foto: Max Lander
Foto: Max Lander
Last ned bilde
Foto: Hold Norge Rent
Foto: Hold Norge Rent
Last ned bilde
Heidi Gromstad (Foto: Heidi Ramsdal)
Heidi Gromstad (Foto: Heidi Ramsdal)
Last ned bilde

Lenker

Om Hold Norge Rent

Hold Norge Rent
Hold Norge Rent
Nedre Vollgate 9
0158 Oslo

400 01 438https://holdnorgerent.no

Hold Norge Rent er en ideell forening som arbeider mot forsøpling. Foreningen skal både forebygge forsøpling og bidra til å rydde opp avfall som er på avveie. Vår hovedoppgave er å engasjere frivillige til opprydding av eierløst avfall, og et av våre viktigste tiltak er Strandryddeuka som er Norges største kollektive ryddedugnad.

Følg pressemeldinger fra Hold Norge Rent

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Hold Norge Rent på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Hold Norge Rent

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom