Født Fri

Stovnerrevyen 2020 - Jaffar på bjerget

Del

- De sier at Jaffar røyker bønner, men ingen spør hvorfor han røyker. Hva hadde du gjort hvis du var konge for en dag? Stovnergutten Jaffar våkner i baronens seng.

Stovnerrevyen har blitt gjort til stridens kjerne i kampanjen mot Født Fri.  Årets revy er nå klar for premiere. På grunn av korona lanserer vi revyen på nett. 
Født Fri presenterer STOVNERREVYEN 2020 "Jaffar på Bjerget", en komedie av Ludvig Holberg, i samarbeid med Stovner VGS. Revyen er støttet av Scheiblers Legat. 
De sier at Jaffar røyker bønner, men ingen spør hvorfor han røyker.
Hva hadde du gjort hvis du var konge for en dag? Stovnergutten Jaffar våkner i baronens seng.
 - Jeg mener at Stovnerrevyen er en viktig arena i arbeidet mot negativ sosial kontroll, for ytringsfrihet, demokratiforståelse og for integrering. Jeg er også helt sikker på at vi ikke hadde klart å skape denne arenaen uten Født Fri. Vi er nå i år to av samarbeidet, og jeg håper virkelig at vi får anledning til å fullføre det vi har begynt på sammen slik at Stovner igjen har en meningsfylt og slagkraftig revytradisjon som står på egne bein, Terje Wold. Rektor Stovner VGS
Vedlagt: Brev fra rektor, og et personlig essay av daglig leder i Født Fri Shabana Rehman om bakgrunnen for arbeidet med revyen. 
- Jeppe på Bjerget, opprinnelig Jeppe paa Bierget eller den forvandlede Bonde, er en komedie av Ludvig Holberg fra 1722.
Stykket er spilt på mange måter opp igjennom tidene, både av profesjonelle teatre og av amatørgrupper. Noen ganger i naturalistisk-historisk retning, andre ganger i farsestil, eller med en psykologisk vinkling, med utgangspunkt i replikken: «De sier at Jeppe drikker, men ikke hvorfor han drikker.»
Stykket viser at de store ofte driver gjøn med de små, og gjør narr av Jeppe. Alt det komiske som skjer når Jeppe våkner opp i baronens seng har moret mange, samtidig som alvorlige undertoner er til stede

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.Stovnerrevyen 2020Videokanal

Bilder

Dokumenter

Lenker

Om Født Fri

Født Fri
Født Fri
Huitfeldts gate 11
0253 Oslo

+47 22 42 00 08http://www.fodtfri.no

Følg pressemeldinger fra Født Fri

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Født Fri på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Født Fri

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom