Statens vegvesen

Stortingets transport- og kommunikasjonskomité kommer til Innlandet fylke 20. til 22. mars

Del
Transport- og kommunikasjonskomitéen besøker Innlandet for å gjøre seg kjent med samferdselsprosjekt og planer i fylket.
Gudbrandsdalslågen i Sør-Fron nordover ved Harpefoss. Foto: Knut Opeide
Gudbrandsdalslågen i Sør-Fron nordover ved Harpefoss. Foto: Knut Opeide

Reisen gir god lokalkunnskap til bruk i arbeidet fram mot neste Nasjonale transportplan.

Komitéen ankommer Hamar stasjon mandag 20. mars og starter sin rundreise gjennom Gudbrandsdalen og Østerdalen. Turen går fra Hamar via Lillehammer, Tretten bru og over Venabygdsfjellet. Tirsdag går turen videre til Folldal med besøk i Folldal gruver, langs Nasjonal turistveg Rondane og via rv. 3 og Aukrustsenteret til Tynset. Onsdag reiser komiteen med Rørosbanen til Røros og Bergstaden hotell.

Underveis på hele reisen vil representanter fra ulike samfunnsaktører presentere prosjekter og planer for framkommelighet og kommunikasjon i regionen. Fylkeskommunen, regionråd og næringslivsaktører vil belyse transportutfordringer i Innlandet.

Transport- og kommunikasjonskomitéen inviterer i samarbeid med Statens vegvesen til åpne møter på Statens vegvesens kontor i Lillehammer, Tretten bru, Folldal, Tynset hotell og Bergstaden hotell i Røros.

Statens vegvesen inviterer til åpne møter langs ruten:
Mandag 20. mars

kl. 11.15 - 15.30 Statens vegvesen Lillehammer
kl. 16.15 - 16.35 Tretten bru

Tirsdag 21. mars

kl. 09.30 - 10.15 Folldal kommune

Onsdag 22. mars

kl. 08.30 - 10.25 Tynset hotell
kl. 13.00 - 14.05 Bergstaden hotell

 

Av hensyn til et stramt reiseprogram kan vi bare åpne for spørsmål fra komitémedlemmene. Se vedlegg for utfyllende program med innhold og foredragsholdere.

Stortingets transport- og kommunikasjonskomité

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Gudbrandsdalslågen i Sør-Fron nordover ved Harpefoss. Foto: Knut Opeide
Gudbrandsdalslågen i Sør-Fron nordover ved Harpefoss. Foto: Knut Opeide
Last ned bilde

Dokumenter

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

Silje Myhre Amundsen ny seksjonsleder for Nasjonale turistveger i Statens vegvesen28.3.2023 06:00:00 CEST | Pressemelding

Amundsen er utdannet landskapsarkitekt fra NMBU, Ås og BOKU, Wien og har siden 2020 arbeidet som prosjektleder og strekningsansvarlig på seksjonen for Nasjonale turistveger på Lillehammer. Amundsen er også plan- og prosessleder for en pågående oppgradering og utbygging av attraksjonen Torghatten langs Nasjonal turistveg Helgelandskysten. Silje Myhre Amundsen tiltrer som leder for turistvegseksjonen 1. april.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom