Kulturminnefondet

Stort kulturminnetilskudd til stallgård

Del

Den over 100 år gamle Stallgården ved Eidsvoll verk får 800.000 kroner fra Kulturminnefondet til å redde taket på stallen.

Stallgården, Eidsvoll Verk. Foto: Fra søknad
Stallgården, Eidsvoll Verk. Foto: Fra søknad

Stallgården tegnet av arkitekt Finn Knutsen fremstår som opprinnelig fra byggeåret 1909, med mange bevarte detaljer. Bygningen ligger i umiddelbar nærhet til Eidsvollsbygningen og kulturmiljøet på Eidsvoll verk, og blir brukt til arrangementer som hage- og julemarkeder. Bygningen huser også verkets samling med vogner og museum for skogsdriften ved verket, og i 2021 blir det en stor utstilling i forbindelse med 350-årsjubileet til bedriften Mathiesen Eidsvold Værk.

– Bevaring av bygningen og videre bruk til næringsformål regnes som viktig for å ivareta områdets karakter og samlede kulturminneverdier, sier direktør Simen Bjørgen i Kulturminnefondet.  

Offisiell overrekking

Takkonstruksjonen på stallgården har så store skader at hele takkonstruksjonen på midtpartiet må erstattes. Kulturminnefondet har gitt tilsagn om tilskudd på 800.000 kroner til å demontere dagens takkonstruksjon og erstatte skadde deler med tilsvarende i materialkvalitet og utførsel, bygge opp igjen taket med tårn og arker og til å male takkonstruksjon og himling i originalfarger. 

Bjørgen og assisterende direktør Pia Wigtil besøker onsdag Eidsvoll Verk og stallgården for å overrekke tilsagnet. 

Søk til ditt prosjekt

Kulturminnefondet kan gi støtte til boliger og bygninger, fartøy og båter, hager og kulturlandskap, som er i privat eie, med mål om at kulturminnet vernes gjennom bruk. 

Har du et kulturminne du trenger støtte til? Se Kulturminnefondets tips til deg som skal søke.

Se flere gode prosjekter Kulturminnefondet har støttet her!

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Stallgården, Eidsvoll Verk. Foto: Fra søknad
Stallgården, Eidsvoll Verk. Foto: Fra søknad
Last ned bilde

Om Kulturminnefondet

Kulturminnefondet
Kulturminnefondet
Bergmannsgata 17
7374 Røros

73 10 36 00http://www.kulturminnefondet.no

Kulturminnefondet er et lavterskeltilbud og en rendyrket tilskuddsordning for private eiere av verneverdige kulturminner. Vi skal bidra til at et mangfold av kulturminner og kulturmiljøer bevares, så de kan benyttes som grunnlag for framtidig opplevelse, utvikling og verdiskaping.

For å få støtte må eier søke oss. Midlene blir fordelt gjennom vedtak gjort av Kulturminnefondets styre.

Les mer på våre nettsider.

 

Følg saker fra Kulturminnefondet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kulturminnefondet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kulturminnefondet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom