Statens vegvesen

Stort elparkesykkel-treff i Oslo, nye regler «lanseres»

Del

Statens vegvesen og Bymiljøetaten i Oslo med flere samarbeidsaktører arrangerer elsparkesykkel-treff på sjøsiden av Oslo S. lørdag 20. august kl. 14 - 16. Pressen inviteres til å dekke arrangementet.

Foto: ©Henriette Busterud, Statens vegvesen
Foto: ©Henriette Busterud, Statens vegvesen

Det har vært mange alvorlige skader ved bruk av elsparkesykler, og håpet er at det nye regelverket som trådde i kraft 15.juni i år skal gi færre skader og konflikter i trafikken samt bedre samspill mellom de ulike trafikantene.

For at de elektriske to-hjulingene skal fortsette å være et positivt mobilitetstilskudd til byen er det viktig at alle tar hensyn til hverandre, har et godt samspill, og ikke minst kjenner til de nye reglene som er kommet. I samarbeid med Voi, Tier, Bolt, Trygg trafikk og Ruter ønsker Vegvesenet og Bymiljøetaten å rette fokus mot trygg og sikker bruk av elsparkesykkel.

Alle som møter opp denne ettermiddagen kan gjennomføre et sikkerhetskurs, og prøve seg i en løype som inneholder mange av de utfordringene du kan forvente å møte som elsparkesyklist. De som tar utfordringen, får med seg en splitter ny hjelm. Arrangementet er gratis.

De nye reglene er: Trafikkregler for elsparkesykler | Statens vegvesen

  • Den alminnelige promillegrensen på 0,2 skal gjelde også for ruspåvirket kjøring med liten elektrisk motorvogn
  • Aldersgrense på 12 år
  • Påbud om bruk av hjelm for barn under 15 år
  • Små elektriske kjøretøy omklassifiseres fra "sykkel" til "motorvogn*"

*Reglene gjelder for alle kjøretøy som defineres som liten elektrisk motorvogn. Eksempler på liten elektrisk motorvogn kan være elsparkesykkel, ståhjuling og elektrisk skateboard. Når små elektriske kjøretøy omklassifiseres fra «sykkel» til «motorvogn» omfattes de av bilansvarsloven som har krav til ansvarsforsikring. Fra. 01.01.23 må alle som eier og bruker elsparkesykkel ha en ansvarsforsikring, på lik linje med andre kjøretøy. Uforsikret motorvogn kan straffes med bøter. Selskapene som leier ut elsparkesykkel må også ha ansvarsforsikring på dem, men innen 01.09.22.

Praktisk info til pressen:

Politiet vil være tilstede for å svare på spørsmål om de nye reglene samt representanter fra alle arrangørene er tilgjengelig for pressen.

Av praktiske grunner, gi gjerne en tilbakemelding om deres redaksjon ønsker å komme til pressevakta i Statens vegvesen Vegdirektoratet på pressevd@vegvesen.no, i løpet av torsdag 18. august.

Kontakt eventuelt også Bymiljøetaten: presse@bym.oslo.kommune.no

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Vegdirektoratet

* Vegdirektør
* Transportregelverk
* Teknologiutvikling
* Forhandlinger bypakker
* Overordnet styring og ledelse av Statens vegvesen
* Pressevakt også for divisjonene IT og Fellesfunksjoner

Tel:902 68 143pressevd@vegvesen.no

Bilder

Foto: ©Henriette Busterud, Statens vegvesen
Foto: ©Henriette Busterud, Statens vegvesen
Last ned bilde

Lenker

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom