Avinor

Størst økning i utenlandspassasjerer fra Avinors lufthavner i november

Del

Totalt 3 113 261 passasjerer reiste til eller fra Avinors lufthavner i november. Sammenliknet med november 2020 er det mer enn tre ganger så mange, men samtidig en nedgang på 25 prosent sammenliknet med samme måned i 2019.

Størst vekst ser vi i den internasjonale trafikken. Passasjertrafikken til utlandet er nesten ni ganger så stor som i november i fjor, med en økning på 786 prosent.  

– Vi har sett en kraftig økning når det gjelder reisende til utlandet, noe som henger tydelig sammen med at de globale reiserådene ble opphevet 1. oktober og nordmenn igjen våget seg til utlandet de to påfølgende månedene, sier direktør for trafikkutvikling i Avinor, Gaute Skallerud Riise.  

Negativ trend 

– Vi ser at denne trenden nå har snudd i inngangen til desember. I stor grad knytter dette seg til innføring av nye restriksjoner i samfunnet grunnet økende smitte og usikkerhet rundt omikron-varianten. Hvordan dette vil påvirke trafikken fremover avhenger nok i stor grad av avklaringer rundt omikron og smittetrykket i samfunnet, legger Riise til.  

Innenlands er veksten i passasjertrafikken på 173 prosent sammenliknet med november 2020.  

Målt mot 2019 er nedgangen i den totale passasjertrafikken i november 2021 på 25 prosent, mens nedgangen er redusert med 6 prosentpoeng siden oktober. 

Se detaljerte trafikktall i lenken nedenfor.  

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Lenker

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom