Kasakhstans Ambassade i Norge

Store oljeselskaper kommer til å starte fem prosjekter om fornybar energi i Kasakhstan innen begynnelsen av 2020

Del

The Astana Times melder at store oljeselskaper kommer til å starte fem prosjekter om fornybar energi i Kasakhstan innen begynnelsen av 2020.

Embetsperson fra Kasakhstans energidepartement Ainur Sospanova påpekte en trend blant oljegigantene – å utvikle prosjekter om fornybar energi i Kasakhstan. "Oljeselskaper som Shell, Eni, Total og Irena utvikler prosjekter om fornybar energi, og allerede neste år vil disse implementeres i Kasakhstan. Dette er et godt tegn for oss; det viser at disse stabile investorene som har 20 års erfaring med å være i Kasakhstans olje- og gassektor, er villige til å etablere seg innen fornybar energi. Og vi håper at en rekke slike investorer som kjenner godt til Kasakhstan og landets lovgivning, vil komme med åpеne tanker og god kunnskap om Kasakhstan og vil investere i fornybar energi", sa Sospanova.

Kasakhstan har 81 anlegg for produksjon av fornybar energi med en samlet kapasitet på mer enn 930 megawatt. På slutten av 2019 vil 86 prosjekter med en kapasitet på 980 megawatt bli operative i landet. Ifølge foreløpige estimater kan disse prosjektene tiltrekke investeringer på rundt 1 milliard dollar til Kasakhstan. Dette vil skape arbeidsplasser, resultere i større skatteutbetalinger og generere grønn energi. Tilleggseffekter av disse investeringene vil være etableringen av en ny næring og opplæring av kasakhstanske spesialister. Både systemoperatøren KEGOC (Kazakhstan Electricity Grid Operating Company) og nettverksorganisasjoner er involvert her, sa Sospanova.

En tysk investor har nylig startet en solkraftverk med kapasitet på 50 megawatt i regionen Karaganda. Selskapet som investerte i dette prosjektet har leng erfaring med utvikling av fornybare energiprosjekter i Kasakhstan. Liknende solkraftverk har blitt startet i to andre byer i regionen.

Eni vil fullføre byggingen av vindparken Badamsha-1 i nærheten av Aktobe. Anleggets kapasitet er på 48 megawatt. I de siste to årene har Shell levert solkraftverk til skolenettverket Nazarbayev Intellectual Schools. Dette er en del av et samarbeidsprogram mellom Shell, Kasakhstans energidepartement og skolenettverket.
Videre vil kontraktene mellom investorer og Financial Settlement Center of Renewable Energy snart involvere 3.000 megawatt. For Kasakhstan er dette betydelig. Kasakhstans energibalanse vil gradvis integrere disse 3.000 megawatt.

Bilder

Om Kasakhstans Ambassade i Norge

Kasakhstans Ambassade i Norge
Kasakhstans Ambassade i Norge
Nedre Vollgate 3
0158 Oslo

http://mfa.gov.kz/en/oslo

Følg saker fra Kasakhstans Ambassade i Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kasakhstans Ambassade i Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kasakhstans Ambassade i Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom