Fremtind

Storbrann og stormer svekket kvartalsresultatet for Fremtind

Del

Fremtind-konsernet leverte per første kvartal 2022 et resultat før skatt på 111 mill. kroner, mot 624 mill. kroner i samme periode i fjor. Nedgangen skyldes økte skadekostnader og negativ utvikling i aksjemarkedene. Den underliggende lønnsomheten er god.

– Vi er tilfredse med dette resultatet, idet nedgangen skyldes forhold utenfor vår kontroll. Skadekostnadene økte på grunn av storbrannen i en boligblokk i Drammen, tre stormer i januar og et mer normalisert skadenivå innenfor bil- og reiseforsikring etter opphevingen av koronarestriksjonene. Men den gode veksten i samspillet med SpareBank 1 og DNB fortsetter, og den underliggende lønnsomheten er god, sier konsernsjef Turid Grotmoll i Fremtind.

Forsikringsresultat per første kvartal ble 162 mill. kroner, mot 467 mill. kroner året før. Skadeprosenten per første kvartal ble 70,1 prosent, mot 63,6 prosent per samme periode i fjor.

Også finansresultatet ble svekket, som følge av negativ utvikling i aksjemarkedene og svakere renteavkastning. Finansresultatet per første kvartal ble minus 38 mill. kroner, mot 158 mill. kroner i samme periode i fjor.

Fremtind er eid av SpareBank 1 Gruppen AS (65 prosent) og DNB ASA (35 prosent). Fremtind inngår som datterselskap i SpareBank 1 Gruppen konsern.

Veksten fortsetter
Fremtind fortsetter å vokse også i 2022. Premiebestanden økte med 218 mill. kroner, fordelt på 136 mill. kroner i privatmarkedet og 82 mill. kroner i bedriftsmarkedet. Dette tilsvarer en årlig vekst på 6,4 prosent. Ved utgangen av første kvartal har selskapet en total bestandspremie på 13.832 mill. kroner.

Selskapet lanserte boligselgerforsikring i forbindelse med at ny avhendingslov trådte i kraft 1. januar. Målet er å sikre en enklere og mer rettferdig oppgjørsprosess og redusere konfliktnivået i forbindelse med bolighandel. Salget gjennom bankenes eiendomsmeglere er godt i gang.

Mobilitetsmarkedet er et annet prioritert område for Fremtind. På slutten av fjoråret inngikk selskapet et samarbeid med Fleks, som tilbyr bilabonnement med blant annet forsikring, veihjelp og service inkludert. Utviklingen på dette området forsetter.

– Vi har også i første kvartal styrket vår satsing på bærekraft, med ansettelse av en direktør for å lede bærekraftarbeidet. Samtidig fortsetter vi vår målrettede satsing på digitalisering og utforsking av nye brukervennlige kundeløsninger for å styrke vår posisjon som morgendagens forsikringsselskap, sier Turid Grotmoll.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Turid Grotmoll, konsernsjef Fremtind
Turid Grotmoll, konsernsjef Fremtind
Last ned bilde

Om Fremtind

Fremtind
Fremtind
Postboks 778 Sentrum
0106 Oslo

http://www.fremtind.no

Fremtind – størst på forsikring i bank

Vi er eid av SpareBank 1 Gruppen og DNB, og er et av Norges største forsikringsselskap.

Vår oppgave er å hjelpe og motivere deg til å ta vare på deg selv, tingene dine og de du er glad i, og vi skal være der når det trengs. Vi jobber med å finne nye og smarte løsninger, som gjør hverdagen din enklere og tryggere.

Fremtind Service er et datterselskap av Fremtind. De utsteder bombrikker til kjøretøy og krever inn penger for bompasseringen. Ønsker du å komme i kontakt med Fremtind Service finner du kontaktinformasjon her.

Følg pressemeldinger fra Fremtind

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fremtind på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fremtind

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom