Stor prisundersøkelse: Menn er mer prisbevisste enn kvinner

Del

Trodde du at nordmenns prisbevissthet øker jo med varene koster? Feil. En ny undersøkelse viser at vi er mer prisbevisste dess lavere prisen er. Menn jager lavere pris oftere enn kvinner.

Are Vittersø
Are Vittersø

I den landsomfattende meningsmålingen, som analysebyrået Opinion har gjennomført for pris- og sammenligningstjenesten Prisjakt.no, oppgir nær halvparten av de spurte at de mer prisbevisste enn de fleste andre. Bare åtte prosent svarer at de er mindre prisbevisste.

-Vi ønsket å for klarhet i hvor prisbevisste nordmenn egentlig er. Svaret er at de fleste av oss – og stadig flere – har et bevisst forhold til hva ting koster og hva vi ønsker å betale for varene vi kjøper. Selv om mange nordmenn generelt har god råd - og kanskje spesielt i disse dager med feriepenger på konto - er vi alltid ute etter å gjøre ”en god deal”, sier daglig leder Are Vittersø i Prisjakt.no.

Menn mer prisbevisste

Opinion-undersøkelsen om nordmenns prisbevissthet slår hull på flere myter: Menn er gjennomgående mer prisbevisste enn kvinner, og det er ikke nødvendigvis når vi kjøper dyre ting som biler, båter eller klokker at vi sjekker og sammenligner priser. Uavhengig av hvilke varer man har kjøpt siste seks måneder svarer 48 prosent av mennene at de gjorde prissammenligning. Det tilsvarende tallet for kvinner er 37 prosent. Aller ivrigst er de mellom 30-44 år hvor hele 61 prosent svarer bekreftende.

Prisuavhengig

-Det er faktisk flere som sjekker priser på produkter til under 100 og 200 kroner, enn de som sjekker prisene i den øvre delen av skalaen. Det er et tydelig bevis på at nordmenns kostnadsfokus er prisuavhengig, sier Are Vittersø.

Videre viser undersøkelsen at hele tre av fire har valgt en annen leverandør eller butikk enn de først hadde planlagt, fordi prisundersøkelsen oppdaget en rimeligere butikk som solgte den samme varen.

-Her går det et tydelig skille mellom de under og over 45 år. Jo eldre man blir, jo mindre sjekker man priser og velger enn annen butikk enn først planlagt, forteller Vittersø.

-Det er over tid store penger å spare på å være prisbevisst, enten du skal handle for noen hundrelapper, eller bruke mye mer. Det blir stadig viktigere å bruke tilgjengelige søkemotorer som sammenligner priser og produktegenskaper, for finne den billigste butikken, sier Vittersø. 

Kundeklubber

Hele 9 av 10 oppgir at de er medlem av en eller flere kundeklubber, men bare halvparten svarer at de benytter seg av alle fordeler og tilbud derfra.

-De virkelig prisbevisste bruker fordeler, rabatter og opptjente poeng, og det er viktig å følge med, for her er det ofte penger å svare. Et lite poeng i undersøkelsen er at flere kvinner enn menn er medlem i slike kundeklubber, og kvinnene svarer i større grad at de bruker tilbudene, sier Vittersø.

Bildetekst: Daglig leder Are Vittersø i Prisjakt.no.

For flere opplysninger fra undersøkelsen, eller ytterligere kommentarer, ring gjerne Are Vittersø på telefon 402 21 792.

Bilder

Are Vittersø
Are Vittersø
Last ned bilde

Om Prisjakt.no

Prisjakt.noOm Prisjakt.no

Prisjakt.no er Norges største pris- og produktsammenligningstjeneste, eid av Schibsted Media Group, og hjelper nordmenn til å handle smartere gjennom å finne riktig produkt til rett pris. Tjenesten er landets eneste, uavhengige pris- og produktsammenligningstjeneste, der leverandører og butikker ikke kan betale for innhold og rangering.

Hver måned bruker over to millioner nordmenn bruker Prisjakt-tjenesten for å sammenligne priser og produkter. Tjenesten dekker per i dag mer enn 2.500 butikker, 513.000 produkter og over 4,1 millioner søkbare produktegenskaper.

Prisjakt.no ble lansert i Norge i 2010 og tjenesten er tilgjengelig i ytterligere syv land.

Følg saker fra Prisjakt.no

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Prisjakt.no på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Prisjakt.no