Innovasjon Norge

Stor oppslutning om næringsdelegasjon til Chile

Del

Over 80 norske representanter fra norsk industri og næringsliv deltar på næringslivsdelegasjonen i forbindelse med kongeparets statsbesøk til Chile i neste uke. Statsbesøket markerer 100 år med diplomatiske forbindelser mellom Norge og Chile.

Santiago, Chile. Foto: Pablo García Saldaña/ Unsplash
Santiago, Chile. Foto: Pablo García Saldaña/ Unsplash

-Chile er et voksende marked for norske interesser innenfor flere sektorer, spesielt innen akvakultur og fornybar energi. Vår ambisjon er at dette besøket vil bidra til nye avtaler for norske bedrifter og økte eksportmuligheter i fremtiden, sier Cathrine Pia Lund, delegasjonsleder i Innovasjon Norge.

Viktig marked
Norsk næringsliv har befestet sin posisjon innenfor flere sektorer, og Chile er i dag det nest største markedet for norske bedrifter i Sør-Amerika, etter Brasil. Norge eksporterte varer til Chile verdt 1,2 milliarder kroner i 2018. Det er i dag rundt 60 norske bedrifter i Chile med aktivitet primært knyttet til akvakultur og fiskeri.

- Chile er verdens nest største lakseprodusent, og Norge er største utenlandske aktør i Chile innen havbruk og fiskeri. Chile er et viktig marked for den norske havbruksnæringen. Norge har et meget godt samarbeid med Chile, og jeg ønsker å styrke vårt samarbeid ytterligere, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik.

Næringslivsdelegasjonen vil ha særlig fokus på akvakultur, fornybar energi, landbruksteknologi, smarte byer og satellitt teknologi. Hovedtema for næringsdelegasjonens program er bærekraftige løsninger for utviklingen av fremtidens næringsliv. Interessen har vært stor fra chilensk næringsliv som stiller med over 100 representatner. 

Det er Innovasjon Norge og Nærings- og fiskeridepartementet som organiserer næringslivsdelegasjonen som del av det offisielle besøket til Chile. Kongeparet ledsages av utenriksminister Ine Eriksen Søreide og fiskeriminister Harald Tom Nesvik.   

Norske selskaper har mye å bidra med
-Chile er et spennende marked, og vi ser en vekst i eksporten av norske varer til landet. Både Norge og Chile er opptatt av bærekraftig utnyttelse av havet. Norske aktører kan bidra med verdensledende teknologi og innovative løsninger innenfor vekstnæringer som blant annet havbruk og ren energi, avslutter Lund.  

Fakta:  

  • Første statsbesøk til Chile på 52 år
  • Statsbesøket foregår i tidsrommet 26. - 31. mars 2019
  • Næringslivsdelegasjonen foregår mellom 27. - 30. mars 2019.
  • Chile er en av Norges viktigste handelspartnere i Sør-Amerika. Eksporten av norske varer og tjenester til Chile anslås til vel 1,2 milliarder kroner i 2018. Eksport har økt med 25 prosent de siste 10 årene.
  • Vareimporten fra Chile utgjorde 980 millioner kroner i 2018. Dette er en økning på 3 prosent fra 2017.
  • Det er rundt 60 norske bedrifter i Chile. De norske selskapene er hovedsakelig knyttet til akvakultur og fiskeri.

Kontakter

Bilder

Santiago, Chile. Foto: Pablo García Saldaña/ Unsplash
Santiago, Chile. Foto: Pablo García Saldaña/ Unsplash
Last ned bilde

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0158 Oslo

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.

Følg saker fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom