If

Stor investeringsvilje løfter If-resultatet

Del

God kundevekst, lojale kunder og et solid løft i private investeringer gjør at forsikringsselskapet If legger frem et sterkt resultat for tredje kvartal. Konsernsjef Morten Thorsrud trekker frem at privatkundene bidrar til veksten og et kvartalsresultat på 2,03 milliarder svenske kroner.

Konsernsjef i If, Morten Thorsrud
Konsernsjef i If, Morten Thorsrud

De private investeringene ser ut til å øke i Norden, noe som slår positivt ut på salg og fornyelse av forsikringer hos If, Nordens største forsikringsselskap.

- Gjennom sommeren og utover høsten har folk investert i biler, båter, hytter og bobiler. Dette merker vi godt på etterspørselen etter våre forsikringer, sier Ifs konsernsjef Morten Thorsrud.
- Samtidig har vi kontakt med mange bedrifter og privatpersoner som har tøffe tider, noe som viser hvor utfordrende dagens situasjon er.

Personforsikringer og online-salg

Når de nordiske landene stengte ned i mars, eksploderte også interessen for personforsikringer. Antallet forespørsler til If økte med over 50 % i Norden og det totale salget økte med ca 20 %. Etterspørselen etter for eksempel ulykkesforsikringer, barneforsikringer og uføreforsikringer, er fremdeles høy ved utgangen av tredje kvartal.

- Vi erfarer at mange har behov for rådgivning knyttet til personforsikringer. For oss er det viktig å passe på at folk får de forsikringene som er riktige - tilpasset den enkelte person, familie eller bedrift, sier Ifs konsernsjef.

- Det er også spesielt gledelig å se at det totale digitalsalget fortsetter å øke. Vi har til nå i år solgt forsikringer online i Privat-segmentet for over 1 milliard kroner (SEK), noe som viser at nettsalg av forsikringer er stadig mer viktig, sier Thorsrud.

God kostnadskontroll

- Det er viktig å trekke frem våre ansatte som har taklet dette utfordrende året på en helt utrolig måte. Som selskap har vi også klart å gjøre dette med god kostnadskontroll og uten store ekstrainvesteringer på IT-siden. Det viser at digitaliseringen av selskapet har kommet langt, sier Ifs konsernsjef.

Thorsrud sier også at endrede befolkningsvaner på grunn av pandemien bidrar til noe mindre skadekostnader, men at dette til dels balanseres av store skadeutbetalinger innen reise og storskader i Industri-segmentet. Kostnadene for korona-relaterte skadekrav etter årets ni første måneder er summert til 375 millioner svenske kroner.

Konsernresultatet for tredje kvartal

Konsernresultatet for tredje kvartal 2020 viser en fortsatt sterk fremgang for Nordens største forsikringsselskap.

  • Totalkostnadsprosenten for årets 9 første måneder var på 82,4 (84,3 % i 2019). For tredje kvartal 2020 er totalkostnadsprosenten 82,9 (83,5 % i tredje kvartal 2019).
  • Teknisk resultat for tredje kvartal er 2 036 MSEK (1 976).
  • Premieinntekt i tredje kvartal var 10 211 MSEK (10 126).
  • If har totalt en premievekst på 5,2 % for kvartalet.
  • Investeringsresultatet viser fortsatt god fremgang etter det det bratte fallet tidligere i år. For tredje kvartal var det på 542 MSEK (477).

Det norske resultatet

If fortsetter også den gode veksten i det norske markedet dette kvartalet.

  • Premieinntekt i tredje kvartal var 2 939 MNOK (2 805 MNOK i tredje kvartal 2019).
  • Teknisk resultat endte på 957 MNOK (452 MNOK i tredje kvartal 2019)
  • Totalkostnadsprosenten for årets 9 første måneder var på 85,2 (89,3 %).
  • Totalkostnadsprosenten var på 75,2 i tredje kvartal (87,8 %).

- Tredje kvartal ble svært godt for den norske delen av selskapet. Vi fortsetter veksten vår i Norge også innen personforsikringer, der vi i dette kvartalet ble størst innen barneforsikring, sier Morten Thorsrud i If.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Konsernsjef i If, Morten Thorsrud
Konsernsjef i If, Morten Thorsrud
Last ned bilde

Om If

If
If
Drammensveien 264
0283 Oslo

21 49 24 00https://www.if.no

If forsikrer alt som betyr noe i livet: mennesker, dyr, boliger, biler og mye mer. Vi hjelper også bedrifter slik at de kan fungere som normalt selv om de skulle få en skade. Takket være våre 7 900 dyktige medarbeidere kan 3,7 millioner kunder i Norden og Baltikum føle seg trygge på at de vil få den hjelpen de trenger - hvis noe skulle skje.

Følg pressemeldinger fra If

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra If på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra If

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom