SINTEF

Stor interesse for verdensomspennende konferanse for eldrehelse

Del

Våre eldre kan bli spesielt sårbare under en verdensomspennende pandemi. Det vet mange av de over 250 ledende ekspertene på avansert teknologi innen geriatrisk helse. Denne uken møtes de "digitalt" i Trondheim når den store helsekonferansen International Society for Gerontechnologys (ISG) avholdes for tolvte gang. Forskningsområdet som kalles "gerontechnology" handler om å forstå hvordan eldre mennesker fungerer og utvikle velferdsteknologi og tjenester som fungerer godt for de eldre brukerne.

Illustrasjonsbilde fra Shutterstock
Illustrasjonsbilde fra Shutterstock

Konferansen som bærer tittelen: “Measures to achieve better quality of life and active healthy aging” , arrangeres i år av SINTEF på vegne av The International Society for Gerontechnology og i nært samarbeid med blant annet NTNU.

- Våre samarbeidspartnere i Brasil forteller hvor hardt de er blitt rammet av pandemien, og det gjorde et sterkt inntrykk og fikk oss til å se hvor nyttig "gerontechnology" kan være i en pandemisituasjon der eldre er i risikogruppen og derfor ofte blir holdt isolert uten å kunne få besøk fra sine nærmeste. Plutselig forsto vi viktigheten av det vi holdt på med, forklarer seniorrådgiver i SINTEF og visepresident i ISG, Espen Helge Aspnes.

På programmet har flere av forskerne bestemt seg for å snakke om nettopp pandemien.

Programmet finnes her. Konferansen skulle opprinnelig arrangeres som en tradisjonell konferanse i Trondheim i mai 2020, men måtte utsettes pga. COVID-19-pandemien, og den ble transformert til en heldigital konferanse.

- COVID-19-pandemien har gitt store utfordringer for alle, også for ISG 2020. Vi ville ha foretrukket muligheten til å invitere alle til Trondheim. Nå ble vi tvunget til å forvandle konferansen til en helt digital begivenhet, men vi håper det vil lykkes og at det vil gi mange nye, positive og nyttige opplevelser, sier SINTEFs konsernsjef, Alexandra Bech Gjørv.

Se mer informasjon konferansens nettside her. 

Kontakter

Bilder

Illustrasjonsbilde fra Shutterstock
Illustrasjonsbilde fra Shutterstock
Last ned bilde

Om SINTEF

SINTEF
SINTEF
Strindveien 4
7034 Trondheim

40 00 51 00http://www.sintef.no

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn
www.sintef.no

Følg pressemeldinger fra SINTEF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SINTEF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom