Stor interesse for fiskaryrket

Del

I morgon brakar det laus med årets rekruttering av ungdom til fiskaryrket. 30 skular med opp mot 1500 elevar deltar på den digitale sendinga, der målet er å informere om kva muligheiter som er for dei som vil prøve seg som fiskar.

Mange søker seg til fiskaryrket. Foto: Odd Kristian Dahle/Fiskebåt.
Mange søker seg til fiskaryrket. Foto: Odd Kristian Dahle/Fiskebåt.

Det er Fiskebåt Vest i lag med Møre og Romsdal Fiskarlag, Surofi, Marint kompetansesenter og Norges Sildesalgslag som står bak arrangementet, som også har med Sparebanken Møre som sponsor.

Opplegget er nokså likt frå år til år. Først får ungdomane ein liten smakebit på kva det inneber å ha eit yrke på sjøen. Deretter får dei møte litt eldre ungdomar som har valt fiskeri som yrkesveg.

I år er det lærling Selma Steen Bjørlykke frå Ålesund, fiske- og fangstelev på fagskulen Daniel Magerøy frå Midsund og motormann-elev på fagskulen, Simen Akslen frå Ålesund, som blir intervjua om kvifor dei har valt fiskeri som sin yrkesveg. 

Ikkje berre fagleg

For at ungdomskuleelevane skal henge med, blir det også Kahoot-konkurranse mellom dei forskjellige skulane, der den klassa som vinn får 10 000 kroner, og den eleven som gjer det best får ein ipad.

Kjend artist

Arrangørane legg også vekt på finne ein ung lokal artist til arrangementet. I år som i fjor er det Sverre Eide frå Ålesund som stå for det musikalske. Eide er mest kjent  frå The Voice.

Hvis du vil se dette innholdet fra fiskebat.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Sverre Eide sto for dei musikalske innslaga i fjor, og stiller igjen i år. Foto: Odd Kristian Dahle/Fiskebåt.

Kontakter

Bilder

Mange søker seg til fiskaryrket. Foto: Odd Kristian Dahle/Fiskebåt.
Mange søker seg til fiskaryrket. Foto: Odd Kristian Dahle/Fiskebåt.
Last ned bilde
Artisten Sverre Eide frå Ålesund står for det musikalske. Foto: Odd Kristian Dahle/Fiskebåt.
Artisten Sverre Eide frå Ålesund står for det musikalske. Foto: Odd Kristian Dahle/Fiskebåt.
Last ned bilde

Om Fiskebåt

Fiskebåt
Røysegata 15
6003 Ålesund

70 10 14 60http://www.fiskebat.no

Fiskebåt - havfiskeflåtens organisasjon, jobber for en miljøvennlig og lønnsom fiskeflåte, som leverer sunn mat fra bærekraftige bestander i verdens reneste havområder. 

Følg pressemeldinger fra Fiskebåt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fiskebåt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fiskebåt

Fiskebåt er bekymret for arealbehovet ved vindkraftsatsing11.5.2022 14:16:55 CEST | Pressemelding

Regjeringen vil at det skal produseres nesten like mye ny kraft fra havvind som vi produserer totalt i Norge i dag. Vårt mål er å få dette til i godt samarbeid med fiskeriinteressene, sa statsminister Jonas Gahr Støre på en pressekonferanse onsdag morgen. Fiskebåt er likevel bekymret for det store arealbehovet som kreves, og mener det blir bevilget for lite penger til forskning på konsekvensene.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom