Stor interesse for baker- og konditorfag på utdanningsmesse
Elever fra baker- og konditorlinja ved Sørumsand videregående dro ekstra mange skuelystne til «Utdanningstorget» i Lillestrøm 2. og 3. desember.

Utdanningstorget arrangeres hvert år, og er en utdanningsmesse for 10. trinnselever, elever i videregående skole, foresatte og andre interesserte på Romerike. Mange ville vise seg frem, men det var duften av nystekte wienerbrød som nådde flest i hall E på Norges Varemesse onsdag kveld.
Elever fra Restaurant og matfaglinja ved Sørumsand videregående fristet, ikke bare med wienerbrød, men med nystekte skillingsboller, en syv meter lang rullekake, samt 1000 hveteboller. Bordene var fylt av dekorerte etasjekaker og av brødskulpturer. Midt på standen stimlet folk seg rundt de to representantene fra det norske Baker- og Konditorlandslaget.
Populær stand
- Det et sjette gang vi er her og standen vår blir bare større og større for hvert år, forteller en fornøyd faglærer ved Sørumsand videregående, Mette Klever. – Baker- og konditorstanden vår er utrolig populær og vi merker at vi når mange ved å være her. Dessverre er det blitt en kamp for å bevare våre to håndverksfag, så dette er en viktig jobb for oss, sier Klever, som selv er faglært konditor. – Baker- og konditorbransjen trenger hele tiden nye fagfolk og vi må stadig finne nye arenaer å vise frem de flotte fagene våre. Her på Utdanningstorget får vi synliggjort mye av mangfoldet, for baker- og konditorfag spenner vidt og er veldig varierte fag, forteller Klever.
Drahjelp fra eliten
Hege Andersen Høgstø og Cathrine Nilsen er begge konditorer på Baker- og Konditorlandslaget. De demonstrerte sjokoladekonfekt og marsipanfigurer på standen. Jentene har vært med på landslaget i flere år og tok en fjerdeplass under VM for konditorer i Tyskland i høst. Begge roser arrangementet:
- Vi elsker det vi jobber med og syntes det er stas å få vise frem hva det vil si å jobbe som konditor. Jentene var tidlig ivrige i faget og betegner seg selv som «fagidioter» - i positiv forstand. På spørsmål om hva som skal til for å få en plass på landslaget svarer jentene at man må ha et ønske om å lære, og være villig til å stå på litt ekstra. De vil gjerne oppfordre flere unge til å velge baker- eller konditorfag. – Er du en kreativ type som liker å skape ting med hendene, da kan dette være faget for deg, avslutter landslagskonditorene.
Vil bli konditor
En av de som allerede har bestemt seg er Lisa Sæther fra Skarnes. Hun går matfag VG2 på Sørumsand videregående med konditorfag som spesialisering. Hun har siktet seg inn en lærlingeplass. – Det er ikke så lett å få læreplass i dag, men går det som jeg håper blir jeg konditorlærling på Årnes, forteller hun. – Vi vet det er vanskelig å finne læreplass i dag, men hos oss på Sørumsand videregående har vi klart å skaffe lærlingeplass til alle våre elever med spesialisering på baker- konditorfag. Det er vi faktisk ganske så stolte av, avslutter faglærer Mette Klever.
Nøkkelord
Kontakter
Gunnar BakkeDaglig leder Baker- og Konditorbransjens Landsforening
Tel:23 08 87 14 / 970 19 591gb@nhomd.noBilder


Om Baker- og Konditorbransjens Landsforening
Middelthunsgt. 27
0368 Oslo
+47 970 19 591http://www.bakerkonditor.no
Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for norske bakerier og konditorier. Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) har ca. 170 medlemsbedrifter (ca. 200 produksjonssteder). (Tall fra 2009). BKLFs medlemsbedrifter er organisert i fem regionale foreninger: Østlandet, Sørlandet, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge.
Følg saker fra Baker- og Konditorbransjens Landsforening
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Baker- og Konditorbransjens Landsforening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra Baker- og Konditorbransjens Landsforening
Norge har Nordens beste bakere7.9.2019 21:02:51 CEST | Pressemelding
Norge er nybakte nordiske mestre i baking. Et surdeigsbrød med grønn pepper og hvit geitost fikk hoveddommeren i ekstase.
Norske bakere og konditorer går for gull14.8.2019 11:32:49 CEST | Pressemelding
Norske bakere og konditorer har trent knallhardt i hele år. Nå går de for gull i den nordiske baker- og konditorkonkurransen som arrangeres under Matstreif i Oslo.
Elda Bakeri er Årets Bakeri 20198.5.2019 22:31:40 CEST | Pressemelding
Elda Bakeri er kåret til Årets Bakeri 2019. Det glutenfrie bakeriet i Sandnes vant kåringen i sterk konkurranse med 16 andre bakerier fra hele landet.
Dette er finalistene i Årets Bakeri 20193.4.2019 08:54:38 CEST | Pressemelding
Elda Bakeri (Gjesdalsveiens Conditori as), Majas Bakeri og W.B. Samson er i finalen i Årets Bakeri 2019. Vinneren kåres 8. mai.
16 bakerier nominert til Årets Bakeri 201925.3.2019 09:46:50 CET | Pressemelding
16 bakerier fra store deler av landet er nominert til tittelen Årets Bakeri 2019. Vinneren kåres 8. mai.
Nikolai (24) er Norges beste baker24.10.2018 09:07:53 CEST | Pressemelding
Nikolai Meling er norgesmester i baking. Gullet tok han etter to uker med maraton-trening etter at han steppet inn for sjefen som måtte trekke seg fra konkurransen.
Norges bakere 3. best i verden18.9.2018 09:55:02 CEST | Pressemelding
Norge tok en sensasjonell 3. plass i VM for bakere i Tyskland, kun slått av Tyskland og Kina.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom