Konica Minolta

Stor interesse for 3D Print i videregående skoler

Del

Konica Minolta arrangerte i forrige uke en 3D printdag for VGS i Rogaland.

Fullsatt sal på Bryne VGS
Fullsatt sal på Bryne VGS

Konica Minolta og deres partner Ysoft arrangerte i forrige uke en 3D printdag for VGS i Rogaland. Rogaland er et foregangsfylke innen 3D printing på videregående skoler. 5 VGS i fylket bruker 3D print i undervisningen, spesielt innen VGS-linja TIP (Teknikk og industriell produksjon).

Hvem, hva , hvor!

Lærere og IT-personell fra regionale videregående skoler i Rogaland var samlet for å lære mer om og utveksle erfaring med 3D printteknologi i undervisningen på Bryne VGS. Det forventes at 3D print vil stadig finne nye bruksområder innenfor en rekke sektorer. Da er det viktig at skolesektoren utdanner fremtidige arbeidstakere som forstår bruken av og ser det potensiale som ligger i kommersiell bruk av 3D print. 

Look to Rogaland

Rogaland er en region med en rekke teknologibedrifter og er derfor en naturlig 3D-ambassadør i videregående utdanning. På 3D print fagdagen fikk deltakerne høre om erfaringer fra Bryne VGS som allerede har 10 stk 3D printere til disposisjon for studenter. Representanter fra YSoft orienterte om praktisk bruk og utviklingen innen 3D print. Det ble demonstrert en web portal med læringsmateriale tilgjengelig for skolene.

Følg-meg- utskrift tilgjengelig

YSoft og Konica Minolta har utviklet en 3D printløsning som er spesielt tilpasset bruk mot studenter og store brukermiljøer. Dette inkluderer driftssikkerhet, en ‘’følg meg print’’ som låser print mot avsender og ivaretar sikkerheten under bruk av 3D printeren. I tillegg er det utviklet en web portal med undervisningsmateriell som vil bli et viktig verktøy for lærer og studenter.

Produktsjef i Morten Hegge sier: - Vi oplever at arrangementet har vært populært, mange har ønsket mer informasjon og flere 3D-printløsninger vil nok bli installert på vidergående skoler i tiden fremover. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Fullsatt sal på Bryne VGS
Fullsatt sal på Bryne VGS
Last ned bilde
Representanter fra Ysoft, Konica Minolta, og Bryne VGS
Representanter fra Ysoft, Konica Minolta, og Bryne VGS
Last ned bilde
Ysoft 3D print leveres av konica Minolta
Ysoft 3D print leveres av konica Minolta
Last ned bilde

Om Konica Minolta

Konica Minolta
Konica Minolta
Maridalsveien 323
0872 Oslo

09400http://www.konicaminolta.no

Konica Minolta Business Solutions Norway as er en del av et globalt IT- selskap som tilbyr bedrifter digitale arkiv- og dokumentsystemer, som forenkler, effektiviserer og gir bedrifter full oversikt i hverdagen. Selskapet satser i år på en revolusjonerende IT-plattform som  binder sammen maskinvare, programvare og tjenester sømløst og intuitivt, i tillegg til lisenshåndtering, automatiske oppdateringer og skybaserte tjenester.

Det internasjonale konsernet er kanskje først og fremst kjent for å være en ledende leverandør av printere med implementerte og solide sikkerhetsfunksjoner til bedrifter, i tillegg til digitalttrykkmaskiner til grafisk bransje og trykkerier.  

Selskapet har en sterk miljøprofil. I januar 2009 formulerte selskapet Konica Minoltas Eco Vision 2050, som en langsiktig plan mot en bærekraftig fremtid. Visjonen er basert på konsernets ledelsesfilosofi og forpliktelse til å bidra i arbeidet mot et mer bærekraftig samfunn. Målet er å redusere CO2-utslippene med 80 % innen 2050.