Fineart

Stolte og begeistret presentere Galleri Fineart utstillingen "Save Me." Torsdag 8. november fylles galleriet med helter og skurker fra Eivind Blakers tegneserieverden.

Del

Eivind Blaker er sterkt influert av amerikansk kultur fra han som barn ble sugd inn i en tegnet verden av helter og antihelter via tv, film og tegneserier fra bladkiosken hjemme på Stathelle. Da som nå, var han mest opptatt av det visuelle og han har alltid ønsket å forsterke uttrykket og gi det tegnede mediet enda mer liv!

Falling Apart, Eivind Blaker
Falling Apart, Eivind Blaker

Eivind Blaker arbeider i rommet mellom det todimensjonale og det tredimensjonale hvor han håndskjærer og freser ut motivene i sine karakteristiske relieffer. De mange lags utskårede mdf platene fungerer som en krysning mellom maleri og skulptur hvor motivet er bygget opp i dybden.

Blaker har gjort en rekke utsmykningsoppdrag og er innkjøpt av blant annet Statoil og Norsk Kulturråd. Han er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo og har jobbet som selvstendig kunstner siden 2006.

 “Save Me” inneholder rundt 20 relieffer samt et utvalg silketrykk og viser tegneseriemotiver med helter og skurker om hverandre. Utstillingen handler om vårt ønske om å være helten som redder dagen, bli reddet fra den kjedelige virkeligheten og heller klatre inn i en ekstrem verden hvor alt er tydelig definert. 

 - “Tegneserier er idealistiske, ekstreme og fylt av spenning. Det gode mot det onde. Bildene vi blir eksponert for gjennom kulturen har enorm påvirkningskraft. Helter som redder verden, onde krefter som prøver å ødelegge den. De ekstreme motpolene i tegneserier gjør det tydeligere at noe må gjøres, noen må handle, det gode må seire”.

Utstillingen åpnes av Michael O’Donnell, professor i skulptur ved KHiO, Blakers tidligere lærer. Kunstneren vil være tilstede.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Falling Apart, Eivind Blaker
Falling Apart, Eivind Blaker
Last ned bilde
Doctor Doom, Eivind Blaker
Doctor Doom, Eivind Blaker
Last ned bilde

Lenker

Om Fineart

Fineart
Fineart
Filipstad Brygge 2
0252 Oslo

22 01 24 20http://www.fineart.no

Fineart AS er gjennom nettsiden fineart.no og Galleri Fineart på Tjuvholmen, Nordens største portal for presentasjon, formidling og salg av kunst.

Selskapet omsetter for 50 millioner kroner per år, og har over 300.000 registrerte brukere på nettstedet og har over 120 000 besøk hver måned fra over 55.000 unike besøkende. Vi formidler hovedsakelig mest grafikk, men også maleri, skulptur, bøker, glasskunst, kunsthåndverk og tekstil. Fra 2004 frem til i dag har selskapet også snudd fra å være et auksjonshus for kunst på nett, til å bli et komplett kunsthus og galleri der mer en 50 % av omsetningen kommer fra fastprissalg.

Følg saker fra Fineart

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fineart på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fineart

Christian Houge, “Residence of Impermanence”, Galleri Fineart 7/3 – 24/3-194.3.2019 07:00:00 CETPressemelding

Christian Houges siste kunstprosjekt handler om å hylle naturen og livet mer enn det handler om døden. 7. mars åpner den anerkjente fotokunstneren dørene for sin andre separatutstilling i Galleri Fineart. Christian Houge har arbeidet med serien Residence of Impermanence i bortimot et tiår. Ideen til prosjektet fikk han i 2008 da han så det utbrente interiøret og de forkullede dyrerestene etter en brann i en eksklusiv butikk som formidler utstoppede dyr i Paris. Houge ble umiddelbart tiltrukket av symbolikken i møte mellom menneske og natur.

Ektepar jubilerer og debuterer: Vil la kunsten vise vei i miljøspørsmålet9.10.2018 11:05:43 CESTPressemelding

Kunstneren Gunilla Holm Platou og ektemannen Eivind Stoud Platou deler et brennende engasjement for miljøet, og bruker verdens miljøutfordringer som katalysator for kunsten. Håpet er at kunsten kan inspirere flere til å gjøre de riktige valgene i hverdagen. Torsdag 11. oktober åpner den felles utstillingen «KURIOSA», som markerer Gunillas 15 år som kunstner, og ektemannens debut som kunstner hos Galleri Fineart på Tjuvholmen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom