Scandic Hotels

Stjernemøte på restaurant Nova

Del

Torsdag 1. november er det duket for et nordisk mestermøte på restaurant Nova. Da gjester Claus Meyer, grunnleggeren av det moderne nordiske kjøkkenet og medgründer av verdenskjente Noma, Hotel Norge by Scandic. Bak grytene står Chef Advisor på Hotel Norge og Bocuse d’Or-vinner Ørjan Johannessen. Sammen skal de to utforme en spesialkomponert nordisk meny som kun vil serveres denne kvelden.

Medgründer av verdenskjente Noma, Claus Meyer, og Bocuse d’Or-vinner Ørjan Johannessen.
Medgründer av verdenskjente Noma, Claus Meyer, og Bocuse d’Or-vinner Ørjan Johannessen.

– Dette blir en «once in a liftetime»-mulighet. Vi har åpnet for bookinger, og det gjelder å være tidlig ute for å sikre seg en av de 70 plassene. Kvelden vil bestå av et foredrag med Claus Meyer om hans reise og matfilosofi, samt servering av en helt unik meny skapt kun for denne kvelden, sier hotelldirektør på Hotel Norge by Scandic, Lise Solheim Haukedal.

Det moderne nordiske kjøkkenets far
Claus Meyer er en av verdens fremste restauratører, og han har for alvor satt nordisk mat på kartet internasjonalt. I tillegg til Noma er han mannen bak Great Northern Food Hall (NYC), Bolivias beste restaurant Gustu, og Michelin-stjernerestaurantene Studio (CPH) og Agern (NYC). Meyer har også sammen med Fredrik Berselius skapt Aska (NYC), som kan skilte med to Michelin-stjerner. 1. november kommer han til Bergen og Hotel Norge. Sammen skal Meyer og Bocuse d’Or-vinner Ørjan Johannessen komponere en unik og ekstraordinær nordisk smaksopplevelse.

– Claus Meyer er en av grunnleggerne av det moderne nordiske kjøkkenet. Med Noma har han åpnet verdens øyne for nordisk mat. Claus tar med seg spennende råvarer fra Danmark, mens jeg skal sørge for at vi får tak i det aller beste Norge har å by på. Det spiller ingen rolle om skalldyrene er fra Bergen eller Hitra, kun det beste er godt nok, sier Ørjan Johannessen.

Skal eksperimentere med lokale råvarer
Claus har en eksperimentell nordisk matfilosofi, mens Ørjan sverger til enkelhet i sin matlaging. Begge er de enige om at hemmeligheten ligger i å utforske de beste lokale råvarene.

– Norge og Vestlandet har fantastiske råvarer, ikke minst fra havet, som jeg ser frem til å utforske sammen med Ørjan. Dette blir en festaften for alle som er glad i god mat og drikke, sier Claus Meyer.

Begrenset antall plasser
Bookingen er nå åpen for alle. Denne kvelden vil det kun være én servering med 70 tilgjengelige plasser og det fyller seg raskt opp. Reservasjoner kan gjøre på e-post til renate.morild@scandichotels.com

Nøkkelord

Kontakter

Lise Solheim Haukedal, hotelldirektør Hotel Norge by Scandic:
+47 917 78 838, LSH@scandichotels.com

Morten Malting, direktør for mat og drikke, Scandic Hotels Norge:
+47 957 66 646, Morten.Malting@scandichotels.com

Kristian Røise Dahl, PR- & kommunikasjonsrådgiver Scandic Hotels Norge:
+47 958 41 992, KristianRoise.Dahl@scandichotels.com

Bilder

Medgründer av verdenskjente Noma, Claus Meyer, og Bocuse d’Or-vinner Ørjan Johannessen.
Medgründer av verdenskjente Noma, Claus Meyer, og Bocuse d’Or-vinner Ørjan Johannessen.
Last ned bilde
Claus Meyer - Foto Evan Sung
Claus Meyer - Foto Evan Sung
Last ned bilde
Ørjan_Johannessen - Foto Kind for Flyt Seaweed
Ørjan_Johannessen - Foto Kind for Flyt Seaweed
Last ned bilde

Om Scandic Hotels

Scandic Hotels
Scandic Hotels
Karenslyst Allé 11
0278 Oslo

+47 922 11 936http://scandichotels.no

Scandic er den største hotellkjeden i Norden med 16 000 medarbeidere og med et nettverk av nærmere 280 hoteller i drift eller under utvikling på mer enn 130 destinasjoner. Scandic Friends er Nordens største lojalitetsprogram innen hotellbransjen. En ansvarsfull drift er en del av Scandics DNA, og Scandic har vært en pioner når det kommer til å integrere bærekraft i alle ledd av driften. Scandic er børsnotert på Nasdaq Stockholm.

Følg saker fra Scandic Hotels

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Scandic Hotels på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Scandic Hotels

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom