Sony Music Norway

Stina Talling er ferdig med flørten

Del

Fredag 20. mai slipper Stina Talling "Har ikke sett deg siden", en låt om når hjerter i brann bare slukner av seg selv. Stina gleder seg over hver mulighet til å stå på scenen og fremføre låten i sommer. Selv med armen i fatle etter en litt brå avslutning på russefeiringen.

Har ikke sett deg siden artwork
Har ikke sett deg siden artwork

«Produsent Tormod (Løkling) og Sval hadde en nydelig demo, som jeg bare elsket. Den var så flowy og behagelig. Sammen skrev vi den om til norsk med et budskap som passet meg bedre og sånn ble den «Har ikke sett deg siden», eller hasje sett deg siden, som vi sier i Bergen»

Stina startet artistkarrieren med norske tekster, deltok i MGP med en engelskspråklig låt og fulgte opp med et par til. Men nå er hun tilbake på morsmålet. Hvorfor?

«Jeg føler at jeg har utviklet meg som låtskriver, og det gjør at det er lettere å skrive på norsk. Jeg føler at det krever mer å skrive gode tekster på norsk, for det blir oftere kleint. Men når det først funker så føles det mer ekte, både for meg som synger og for den som lytter».

Og dette budskapet dere byttet til? Åpner du opp om den harde tiden? Sjelegransking fra Stina?

«Nei, altså, det er ikke noe stor og dyp betydning. Faktisk ønsket vi noe enkelt og låten handler rett og slett om en liten fling som ikke utvikler seg til noe mer. Det var altoppslukende, og så går livet liksom bare videre. Det har vi vel alle opplevd? Ikke for at vi bare hadde overfladiske diskusjoner i studio, vi gikk i dybden på en masse konspirasjonsteorier og for å gjøre en veldig lang historie kort så kom vi fram til hvorfor vi griner og hvorfor vi ikke bare kan hoppe på beina når vi skal rømme fra noe som beveger seg fort.»

Greit at temaet ble forelskelse da, og ikke inspirert av de litt – eh – dypere temaene. Det hadde krevd litt tekstanalyse.

«Altså jeg hadde lett analysert det til en sekser. Hvis jeg kunne fått grave i låttekster, og helst mine egne, så hadde jeg gjerne tatt eksamen i norsk i år selv om de egentlig er avlyst».

Deilig med alt man slipper, alt som er gjort, alt som er enkelt og alt man kan glede seg til.

«Jeg gleder meg sånn til sommeren! Endelig skal vi reise igjen og da blir det solferie i syden. Jeg elsker solen! Det eneste som topper å bade i sol og hav er å stå på scenen og synge mine egne sanger. Jeg blåser i om det er VG-lista eller en bensinstasjon i Førde, bare det er folk som koser seg foran scenen. Og «Har ikke sett deg siden» er en låt jeg virkelig gleder meg til å synge live for den passer stemmen min så perfekt.»

Sommer, sol, sang. Noe annet å se fram til?

«Jeg har jo fått lappen, så jeg gleder meg til å kjøre bil med ruten nede mens jeg synger høyt med til mine egne sanger. Jada, jeg vet at artister liksom aldri hører på seg selv, men hvis ikke jeg elsker å høre på dem og synge med, hvordan kan jeg forvente at andre skal gjøre det?»

Du kan synge med Stina Talling på «Har ikke sett deg siden» akkurat så høyt du vil og akkurat der du måtte ønske fra fredag 20. mai.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Har ikke sett deg siden artwork
Har ikke sett deg siden artwork
Last ned bilde
Stina Talling (c) Alvin Santos
Stina Talling (c) Alvin Santos
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

Rat City er tilbake med "Lucky Luke"!23.6.2022 09:34:32 CEST | Pressemelding

Stjernelaget Rat City slo gjennom med et brak da de slapp den spellemannsnominerte singelen Kind of Love med Isak Heim i 2019, og som per i dag har drøye 40 millioner streams. Siden har produksjons- og låtskriverteamet pumpet ut hits på løpende bånd, både i det audiovisuelle prosjektet Rat City, og for andre artister. Dagny, Kiesza og Ruben er blant de som har fått god drahjelp av Rat City på noen av sine største hit-låter.

Hkeem slipper "Jetter"!23.6.2022 09:25:47 CEST | Pressemelding

Hkeem er kun 24 år gammel, men har allerede passert 100 millioner streams, stått på noen av landets største scener og vunnet to Spellemannspriser. Tidligere i år slapp han «Se hvor vi er nå» - en låt der Hkeem ser tilbake på det han har oppnådd og veien dit, og «Gi meg» - en låt som tar opp viktigheten av å gi seg selv tiden det tar å bearbeide ting man går gjennom. Nå er han klar med «Jetter» - en sommerlig låt som handler om at «hun» - etter at man har tatt avstand og samtidig oppnådd noen ting på veien, plutselig vil komme tilbake.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom