Skolelederforbundet

Stig Johannessen (56) er ny leder av Skolelederforbundet

Del

- Jeg ønsker å påvirke opplæringspolitikken slik at rammebetingelsene for ledere blir bedre, sier den ferske forbundslederen.

Stig Johannessen (56) er ny leder i Skolelederforbundet
Stig Johannessen (56) er ny leder i Skolelederforbundet

Fra 1. januar tok Stig Johannessen over roret etter Solveig Hvidsten Dahl som ny forbundsleder i Skolelederforbundet. Johannessen har sittet i forbundets sentralstyre i foregående periode. Han har blant annet bakgrunn som leder i Forsvaret og som rektor i videregående opplæring.

Johannessen mener det viktigste satsingsområdet for Skolelederforbundet fremover blir å påvirke sentrale myndigheter og skoleeiere til å gi lederne rammebetingelser som står i et bedre samsvar med oppgavene som skal løses.

Økt press på ledere

- Vi ser et økt press på ledere i opplæringssektoren. Det er stadige forventninger til å løse flere oppgaver, samtidig som ressursene på mange måter blir mindre og færre, sier Johannessen.

Den påtroppende forbundslederen påpeker at ledere i oppvekstsektoren i dag er forventet å løse et bredere spekter av samfunnsoppgaver enn før, samtidig som at rene forvaltningsoppgaver har blitt flere.

- I tillegg ønsker både lærere og ledere selv at lederne i større grad kan følge opp det pedagogiske arbeidet, tilføyer han.

For å lykkes med dette trenger skoleledelsen å avlastning gjennom støtte fra yrkesgrupper med eksempelvis økonomisk og administrativ kompetanse, mener Johannessen.

Ønsker tettere lag rundt eleven

En annen viktig satsing for Skolelederforbundet blir å jobbe for et enda bedre lag rundt eleven, ifølge den ferske forbundslederen.

- Et effektivt, tverrfaglig lag rundt eleven vil kunne gi elevene den sosialfaglige oppfølgingen og støtten de trenger for å nå sine mål, og bidra til at lærere får konsentrert seg om sin kjerneoppgave som er å drive opplæring.  

Nøkkelord

Kontakter

Modolf Moen
Kommunikasjonsansvarlig
Skolelederforbundet
mmo@skolelederforbundet.no/ +47 482 05 607

Bilder

Stig Johannessen (56) er ny leder i Skolelederforbundet
Stig Johannessen (56) er ny leder i Skolelederforbundet
Last ned bilde

Lenker

Om Skolelederforbundet

Skolelederforbundet
Øvre Vollgate 11
0103 Oslo

http://www.skolelederforbundet.no

Skolelederforbundet:

Skolelederforbundet er landets eneste organisasjon kun for ledere innen oppvekst- og opplæring. Forbundet organiserer ledere i hele opplæringsløpet – fra barnehage og SFO til videregående opplæring. Forbundet har i dag i underkant av 3800 medlemmer.

Stig Johannessen:

Stig Johannessen har blant annet tidligere jobbet som lederutvikler ved Forsvarets stabsskole, rektor ved Hamar katedralskole og som leder av støtteteam for rektorer ved Hedmark fylkeskommune. Johannessen har en mastergrad i styring og ledelse fra Karlstad universitet.

Følg pressemeldinger fra Skolelederforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Skolelederforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Skolelederforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom