Sony Music Norway

Sterkt signal fra TRXD

Del

Fredag 7. januar slipper TRXD norskspråklige "Signal", en ærlig og nær klubblåt skrevet i samarbeid med Kristian Kristensen og med Fredrik Domaas på vokal.

TRXD "Signal" artwork
TRXD "Signal" artwork

TRXD har vært i evig forandring helt siden start. Produsent, låtskriver og DJ David Atarodyian – hjernen og hjertet bak prosjektet TRXD – er alltid søkende, nysgjerrig, åpen og helt usedvanlig produktiv.

«Coronaen traff meg hardt. Altså, ikke sykdommen, jeg har vært heldig og holdt meg frisk. Men lockdown og alle begrensninger fikk det til å gå litt rundt for meg.»

Med et stort internasjonalt nettverk har hyppige låtskriversessions i USA og Europa vært noe av inspirasjonen og drivkraften bak TRXD. Heldigvis ble det ikke full stopp, faktisk ble det tid til å jobbe tettere med noen norske venner.

«Kristian Kristensen og jeg har kjent hverandre en stund, men aldri jobbet sammen før. Det er jo ikke en åpenbar match rent musikalsk, men det ble en veldig morsom session. Alle vet han kan skrive og synge, men kanskje ikke hvor allsidig han er?»

Stemmen fra nord er kjent for åpenhjertige og dype tekster, og TRXD har strengt tatt laget musikk mer for når du skal slite ut dansegulvet enn når du sitter hjemme med kjærlighetssorg.

TRXD har i tillegg alltid vært et internasjonalt konsept så David har aldri stilt spørsmålstegn ved at tekstene, med unntak av BlimE-låta Venn med Ramón i 2017, har vært på engelsk.

«Kristian og jeg snakket om hvordan musikk kjennes ærligere og nærere når teksten er på norsk. At vi tåler banaliteter bedre på engelsk, klisjeer vi ikke hadde akseptert på norsk. Så ble jeg litt gira på tanken om at det hadde vært fett å blande stilene våre og lage en klubblåt med norsk tekst. Energien smittet over på Kristian som spilte noen akkorder på piano og så bare skjedde det. En låt ble skapt.»

«Signal» er altså noe så uvanlig som en ærlig og nær klubblåt, og TRXD har fått med seg Fredrik Domaas på vokal.

«Kristian er midt i sitt eget artistprosjekt, så da fant vi Fredrik, denne fyren som synger som en engel og klarer å leve opp til forventningene og vel så det. Det måtte naturligvis være en Bergenser som hadde selvtillit nok til å synge fletta av demoen med Kristian på vokal.»

Og hva slags signal er det TRXD vil sende ut med denne låten?

«Jeg vil bare at folk skal kose seg! De fleste har hatt noen drittår, så jeg håper de kan danse til Signal der de vil danse. Om det er hjemme i stua eller ute på byen.»

Etter en deilig og avslappende jul hvor pusteproblemer kun var relatert til overspising skal David lytte seg gjennom alt han skapte på tampen av 2021.

«Når verden åpnet litt opp igjen reiste jeg blant annet til Berlin hvor jeg var i to måneder og jobbet med mange nye og talentfulle folk. Jeg utvikler meg stadig som artist og låtskriver, og jeg fortsetter å forbedre og foredle TRXD-soundet. En evig utfordring og inspirasjon.»

David selv har ingen nyttårsforsetter. Men på spørsmål om topp tre drømmer han håper realiseres i 2022 svarer han uten å nøle.
1. ikke mer corona
2. ikke mer corona
3. ikke mer corona

Da håper vi universet tar et hint, et signal. Og mens vi venter på at viruset i alle dets varianter kontrolleres eller utslettes så er det altså fritt fram på stuegulv og dansegulv når TRXD slipper «Signal» med Fredrik Domaas på vokal fredag 7. januar.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

TRXD "Signal" artwork
TRXD "Signal" artwork
Last ned bilde
TRXD og Fredrik Domaas Foto: Peter Bruteig Henriksen / Warner Music Norway, Composite: Pål Leverton / Sony Music Norway
TRXD og Fredrik Domaas Foto: Peter Bruteig Henriksen / Warner Music Norway, Composite: Pål Leverton / Sony Music Norway
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom