IKEA

Sterk utvikling innenfor bærekraft

Del

I et år der klimaspørsmålet har vært viktigere enn noen gang, melder IKEA om en sterk utvikling innenfor bærekraft.

IKEAs bærekraftrapport for regnskapsåret 2016 viser at People & Planet Positive-strategien går etter planen og at vi fortsetter å gjøre langsiktige investeringer i bærekraft. IKEA melder i dag om en økning i investeringene i bærekraft på 1 milliard euro, noe som betyr at totalt 3 milliarder euro nå er øremerket dette formålet.

I et år der klimatiltak har vært viktigere enn noensinne, ligger IKEA godt an til å nå målet om å produsere like mye fornybar energi som vi forbruker innen 2020. I løpet av året har nye vindparker i Polen og USA blitt satt i drift, og IKEA produserte fornybar energi tilsvarende 71 prosent av strømforbruket vårt.

IKEA Norden nådde dette målet i mai 2015.

– For fremtidsrettede bedrifter er det mange muligheter til både å bidra til og dra nytte av lavutslippsøkonomien, som nå kommer for fullt. Vi er fast bestemte på å ha en positiv påvirkning på mennesker og miljø, i tråd med visjonen vår om å skape en bedre hverdag for de mange menneskene. Peter Agnefjäll, konsernsjef og CEO i IKEA-gruppen.

IKEA har nå satt av over 3 milliarder euro til bærekrafttiltak. Som annonsert i dag inkluderer dette 1 milliard euro til langsiktige forsyninger av råmaterialer gjennom investeringer i skogbruk og i selskaper som driver aktivt med gjenvinning, fornybar energi og utvikling av biologisk råstoff. Det inkluderer også 1,5 milliarder euro som IKEA har investert i vind- og solkraft siden 2009 og 600 millioner euro til andre investeringer i fornybar energi.

Vi på IKEA ønsker også å inspirere og sette kundene våre i stand til å leve et mer bærekraftig liv hjemme. Hele belysningssortimentet vårt består nå av LED-baserte produkter, og i 2016 solgte vi nesten 80 millioner LED-pærer. Hvis alle disse pærene ble kjøpt for å erstatte glødepærer, vil de ha spart nok strøm til å forsyne 650 000 husholdninger med strøm i ett år.

Flere gode bærekraftnyheter fra 2016:

  • Vi lanserte en solcelleløsning til hjemmebruk i tre markeder.
  • All bomull og 61 prosent av alt trevirke som ble brukt i IKEA-produkter kom fra mer bærekraftige kilder3.
  • Vi faset ut oljebasert polystyren (EPS) i flatpakkene våre og begynte å bruke fiberbaserte, fullstendig gjenvinnbare materialer i stedet.
  • Vi fortsatte arbeidet med å skape et inkluderende arbeidsmiljø der alle medarbeidere, også lesbiske, homofile og transpersoner, kan få være den de er.
  • Vi fortsatte å dele overskuddet med medarbeiderne våre, gjennom å sette av 108 millioner euro til lojalitetsprogrammet Tack! og 335 millioner euro til bonusprogrammet vårt – til sammen 443 millioner euro.
  • 48 prosent av lederne våre er kvinner.

– Vi har nådd mange av målene i People & Planet-strategien, men mye gjenstår. Vi ønsker å jobbe engasjert og målrettet mot en mer bærekraftig verden med mindre forskjeller. Steve Howard, Chief Sustainability Officer, IKEA-gruppen

Nøkkelord

Kontakter

Jorunn Stokke AamodtSenior kommunikasjonsrådgiver - Bærekraft

Jorunn er IKEA Norges kommunikasjonsrådgiver innen bærekraft. Hun har ansvar for PR på globale, nasjonale og lokale initiativ som støtter IKEAs målsetning om å ha en positiv påvirkning på mennesker og miljø.

92826541jorunn.aamodt@IKEA.com

Bilder

Om IKEA

IKEA
IKEA
Postboks 54
1375 BILLINGSTAD

915 02 340http://www.ikea.no

IKEAs forretningsidé er å tilby et stort utvalg form- og funksjonsriktige hjeminnredningsartikler til så lave priser at så mange som mulig får råd til å kjøpe dem. Det er i dag 422 IKEA-varehus i 50 land i verden. 374 av disse, inklusive alle norske varehus, er en del av Ingka-gruppen, resten av andre franchisetakere. Sist år hadde disse varehusene 839 millioner besøk, mens nettsidene ble besøkt 2,6 milliarder ganger.I Norge hadde våre varehus over 10 millioner besøk og IKEA.no hadde over 44 millioner besøk. 

I Norge har IKEA sju varehus; i Oslo (Furuset), Asker (Slependen), Bergen (Åsane), Stavanger (Forus), Trondheim (Leangen), Lillesand (Sørlandet), på Ringsaker og ett planleggingsstudio midt i Oslo sentrum. Totalt jobber det litt over 3000 medarbeidere i IKEA Norge.

Følg saker fra IKEA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra IKEA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra IKEA

IKEA + LEGO27.8.2020 09:00:00 CESTPressemelding

Lek, vis frem og lek litt til: IKEA® og LEGO Group introduserer BYGGLEK – en kreativ løsning som handler om både lek og oppbevaring. IKEA of Sweden AB og LEGO Group avdekker i dag det etterlengtede utfallet av samarbeidet. De to selskapene har slått seg sammen for å skape en leken oppbevaringsløsning som heter BYGGLEK. Den nye BYGGLEK tar sikte på å oppmuntre til lek og gjøre oppbevaring mer moro i hjemmet, og består av en rekke bokser med LEGO®-knotter og et spesielt sett av LEGO®-klosser. BYGGLEK-kolleksjonen blir solgt på IKEA-varehus og IKEA.no fra 6. oktober.

RÅVAROR13.8.2020 12:24:24 CESTPressemelding

RÅVAROR er en ny kolleksjon fra IKEA som er fleksibel, funksjonell, bærekraftig og enkel å flytte rundt på. Endring er konstant- nå mer enn noen gang. Et hjem som enkelt kan tilpasses ny livssituasjon og behov er viktig. Med kolleksjonen, RÅVAROR, kan du det. IKEAs designere har skapt denne kolleksjonen av multifunksjonelle møbler med god kvalitet som gir deg mulighet å innrede små rom på en koselig måte og som gir følelsen av et hjem, uansett hvor du bor.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom