Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

Stengte incestsentre, åpen telefonlinje

Del

Sentrene mot incest og seksuelle overgrep (SMISO) stenges under koronapandemien. Hjelpetelefonen er åpen.

Sentrene må følge råd og anbefalinger fra helsemyndighetene. Det betyr at alle gruppeaktiviteter er avlyst inntil videre, og at det er stengt for drop in. 
 
- Sentrene mot incest og seksuelle overgrep er et viktig hjelpetilbud for mange, og det er viktig at tjenesten fortsatt er tilgjengelig. Du skal derfor kunne henvende deg til sentrene på telefon og e-post, sier direktør Mari Trommald i Bufdir. Bufdir forvalter den statlige tilskuddsordningen for sentrene. 
 
Hvis du trenger å snakke med noen, men ikke kommer gjennom til ditt nærmeste senter, kan du ringe nasjonal hjelpetelefon for seksuelt misbrukte på 800 57 000. Telefonen er gratis, døgnåpen, og du kan være anonym.

 
Fakta om sentrene mot incest og seksuelle overgrep (SMISO):
- SMISO er et selvhjelpstilbud til voksne som har vært utsatt for incest, seksuelle overgrep eller voldtekt, og deres pårørende.
- Sentrene er et gratis tilbud og et supplement til det offentlige hjelpeapparatet.
- Ingen henvising er nødvendig, brukerne kan selv ta kontakt.
- Sentrene tilbyr rådgivning per telefon, individuelle samtaler, selvhjelpsgrupper og kurs. Sentrene driver også utadrettet informasjonsvirksomhet og undervisning.
- Totalt er det 22 sentre rundt i landet, i tillegg til Dixi ressurssenter mot voldtekt.
- 2888 antall personer benyttet tilbudet i 2018.

Nøkkelord

Kontakter

Anne Hafstad, kommunikasjonsdirektør i Bufdir.
Telefon: 917 93 973, e-post: anne.hafstad@bufdir.no

Om Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Fredrik Selmers vei 3
0663 Oslo

466 15 000https://www.bufdir.no/

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) er underlagt Barne- og familiedepartementet , og er et fagorgan på områdene barnevern, barn, ungdom og oppvekst, adopsjon, familievern, likestilling og ikke-diskriminering og vold og overgrep i nære relasjoner.

Følg saker fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom