Statens vegvesen

Stenger E6 Stavåbrua for trafikk

Del

Trafikantene må regne med ventetid.

E6 Stavåbrua i Rennebu. Foto: Ellinor Hansen.
E6 Stavåbrua i Rennebu. Foto: Ellinor Hansen.

Onsdag 8. september blir E6 over Stavåbrua i Rennebu stengt i flere omganger.

Vegen blir stengt for trafikk i en time om gangen, fra kl. 10, kl. 13 og kl. 18.

På tidspunktene med mest trafikk til og fra skole og arbeid vil brua være åpen for trafikk.

– Vi håper å nå ut med informasjon til trafikantene på forhånd, slik at de som kan har mulighet til å planlegge reisen sin, og slipper å måtte vente en time, sier seksjonsleder Jan Arild Johansen i Statens vegvesen.

– Årsaken til stengningene er at Statens vegvesens mannskap skal gjøre grundige inspeksjoner av brua via brulift. Mens det foregår, kan trafikken ikke kjøre over brua, sier Johansen.

Når vegen er stengt, vil det heller ikke være mulig for utrykningskjøretøy å passere.

Fortsatt manuell trafikkdirigering

Utenom stengetidene er det fortsatt kun trafikk i en kjøreretning om gangen over brua. I perioder med mye trafikk, som helgeutfart osv. vil det bli kø. Trafikanter må påregne ventetid. Oppdaterte trafikkmeldinger finner du på www.175.no

Dagens Stavåbru har skader i hovedbæresystemet som reduserer kapasiteten. I høst skal E6-trafikken flyttes over på ny midlertidig bru. Før det kan skje må nye brufundamenter bygges, og det foregår nå i høst.

Når arbeidet med fundamentene og pilaren for brua er ferdig, starter monteringen av brua. Hvis alt går etter planen, vil det skje i september. I november er det planlagt å være ferdig med arbeidet, og E6-trafikken kan flyttes over på den nye brua.

Den midlertidige brua bygges rett oppstrøms av dagens Stavåbru. Den er av typen mabey bru og får to kjørefelt. Brua skal monteres på stedet og er kommet til Rennebu fordelt på mer enn 30 lastebillass. Brua er over 500 tonn i totalvekt.

Total lengde på den midlertidige brua blir 140 meter, og den vil ha ett fritt spenn over elva på 99,5 meter.

– Det er første gang i Norge at vi skal montere en mabey bru på denne størrelsen med ett slikt spenn, så her setter vi norgesrekord, sier prosjektleder Janne Staulen Venes i Statens vegvesen.

Kjørebanebredden vil være 7,35 meter. Totalbredden på brua fra ytterkant til ytterkant vil være 10 meter.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

E6 Stavåbrua i Rennebu. Foto: Ellinor Hansen.
E6 Stavåbrua i Rennebu. Foto: Ellinor Hansen.
Last ned bilde
E6 Stavåbrua i Rennebu. Foto: Ellinor Hansen.
E6 Stavåbrua i Rennebu. Foto: Ellinor Hansen.
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom