Sony Music Norway

Stemningsfullt om ensomhet fra Eirik Lyng

Del

Eirik Lyng er allerede bekreftet listet på NRK P1, P3 og mp3 med den herlige julelåten "Ensom i desember". Ute fredag 6. november.

"Ensom i desember" artwork
"Ensom i desember" artwork

Juletiden forsterker følelser. Og på samme måte som man koser seg ekstra mye om man har det bra, så blir følelsen av å være ensom og forlatt ekstra sterk og vanskelig for mange.
«I fjor var æ i Oslo rett før jul for å skrive musikk. Planen va å skrive en julelåt om å være langt unna en fiktiv kjæreste, og så va det så dårlig vær at det plutselig så ut som æ kunne bli værfast i Oslo og ikke få reist hjem til Alta. Følelsan ble ekstra ekte, og låta ekstra trist av at æ kjente på tanken på julaften aleina på flyplasshotell langt fra familie og venna.» 

Men Eirik Lyng kom seg hjem til jul og låtskissen ble såpass bra at han og teamet jobbet videre med den på nyåret, og nå er «Ensom i desmber» klar for å deles. I første utkast av låten brukte de et telefonopptak av en skarptromme Eirik spilte inn og sendte over. «Det ble ikke så verst og understøtte bare enda mer at man ikke treng nokka fæncyschmænsy utstyr for å lage musikk!»

Fæncyschmæncy er ikke øverst på ønskelisten hos 17 år gamle Eirik når det gjelder jul. Det handler om tradisjoner og familie. «Vi bake melkekjeks sammen med naboan, det er en viktig tradisjon for meg. Og at jula feires med begge bestemødrene mine på besøk. Og æ håpe at æ kan klemme på begge i år også!»

På spørsmål om hvem han ville bedt på julemiddag om han ikke fikk feire med familien er svaret en ganske broket forsamling. «Justin Bieber, Paul McCartney, Tyler, The Creator, Hanne Krogh og Cardi B. Middagen ville vært ekte norsk ribbe og pinnekjøtt, med multekrem til dessert. Trur det ville vært mye kompetanse, tips, erfaring og gamle historia å høre. Det hadde vært veldig interessant, artig og lærerikt.»

Men for å holde det litt mer ekte og realistisk, hva gjør man for ikke å bli ensom i desember 2020? «Du kan delta på julearrangementer, gjerne som frivillig for andre som ikke har det så bra. Det føles alltid bra å hjelpe andre, og sette egne problemer i perspektiv. Og send gjerne en melding til en venn du ikke har snakket med på lenge <3».

Hva skal Eirik gjøre selv? «For å få en så bra desember som mulig skal æ se The Julekalender og Love Actually, spise melkekjeks og godteri. Og ha på med godt med klær så æ ikke frys!».

Ja, og så skal han holde seg unna krig i alle former. «Husker godt en julaften æ skulle pakke opp en gave fra tante og onkel. Fortvilelsen ble stor da det va Star Wars lego, og til mamma og pappas overraskelse begynte æ å skrike. Star Wars lego var på det mest hippe da, men æ likte det ikke. Æ likte ikke krig!».

Fredag 6. november slipper Eirik Lyng «Ensom i desember» og ønsker med det alle en god og – ikke minst - fredelig jul sammen med dem du er glad i!Nøkkelord

Kontakter

Bilder

"Ensom i desember" artwork
"Ensom i desember" artwork
Last ned bilde
Eirik Lyng (c) Kenneth S. Paulsen
Eirik Lyng (c) Kenneth S. Paulsen
Last ned bilde
Eirik Lyng (c) Kenneth S. Paulsen
Eirik Lyng (c) Kenneth S. Paulsen
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

Skinny Days gir oss ny favoritt låt til morgenkaffen19.11.2020 11:00:00 CETPressemelding

Skinny Days og CLMD sin glade «Voices In My Head» har nylig nådd 3 millioner streams og vært en gjenganger på treningsspillelister i flere land siden slippet i september. Nå stripper de den ned i en akustisk versjon fremført av Cate Downey, venninne og låtskriver fra Colorado samt student ved LIMPI. Låten i sin helhet er produsert av Skinny Days. Teksten blir løftet frem på en helt ny måte ved hjelp av den råe og ærlige stemmen til Cate og sammen inviterer dem lytterne til å utforske en mer melankolsk side av musikken. Denne akustiske versjonen er perfekt til de mørke vinterdagene vi har i vente. På spørsmålet hvorfor de ønsket å lage en akustisk versjon svarer gutta: «For å vise frem en side av sangen mange kanskje ikke visste om, og for å gi verden en herlig pustepause og behagelig bakgrunnsmusikk til kaffekoppen man drikker mens det fortsatt er mørkt ute på morgenen». I tråd med originalversjonen er kunstverket på artwork malt av den nihilistiske kunstneren Thea Klingvall. «Voices I

Unge Ferrari blir til Stig Brenner og slipper «Lukten Av Høst»11.11.2020 00:01:00 CETPressemelding

Ideen til denne låten ble født en grå septembernatt i fjor, på en hytte ved havet på Sørlandet. Vi fanget en spesiell stemning, og fundamentet ble lagt. Mange dyktige venner hjalp meg underveis og ett år senere er den klar for dere. «Under paraplyen kledd i Goretex Øynene røde og blanke Jeg kjenner lukten av høst» Dette er første smakebit av Stig Brenner. Velkommen. Hør «Lukten Av Høst» her.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom