KNA - Kongelig Norsk Automobilklub

Statsminister Erna Solberg åpner KNA Raceway – Norges mest eksotiske motorsportanlegg

Del

Tid: Søndag 29. august klokken 14:30. Sted: KNA Raceway Kroheia/Hauge i Dalane (Sokndal).

Søndag ettermiddag vil Statsminister Erna Solberg stå for den offisielle åpningen av KNA Raceway - Motorcenter Norway. I løpet av en times seanse vil Solberg bli gitt en omvisning av anlegget i tillegg til at Statsministeren får oppleve asfaltbanen på nært hold ved at hun får kjøre tre runder. Det vil bli satt av god tid for pressen til fotografering og intervjuer

Program:

14.30 Statsministeren ankommer KNA Raceway

14.35 KNAs president Geir A. Mo og KNA Raceways styreleder Hans Arve Pedersen ønsker statsministeren velkommen og overlater til ordfører Jonas A. Sayed (KrF) å orientere kort om hvilken betydning banen har for lokalsamfunnet i Sokndal/Rogaland

14.45 KNA Raceway orienterer kort om 18 års prosess med frivillig arbeid, offentlig støtte og bidrag fra lokalt næringsliv i Rogaland, og hvilke baner som er på anlegget. Motorcenter Norway viser frem kontrolltårnet med skjermer etc. og forklarer kort hvordan sikkerheten ivaretas og hvor mange frivillige som er engasjert på anlegget osv.

14.55 Snorklipping i «pit lane». Statsministeren holder en kort tale. Deretter setter hun seg inn i KNAs bil og kjører tre runder på banen sammen med KNAs generalsekretær

15.10 Statsministeren deler sine erfaringer fra kjøreturen og er tilgjengelig for foto og intervju for pressen

15.30 Besøket fra Statsministeren avsluttes

Bakgrunnsinformasjon:

På toppen av et fjell i Sokndal i Rogaland, omtrent midt mellom Stavanger og Kristiansand, er omsider drømmen om et komplett motorsportanlegg på Sokndals tak blitt en realitet.

-Dette er en guttedrøm som går i oppfyllelse, sier Hans Arve Pedersen, styreleder i KNA Raceway, og tidligere leder i KNA Sokndal som har drevet prosjektet fremover, med god hjelp fra flere ildsjeler og andre de siste årene.

KNA – Kongelig Norsk Automobilklub er majoritetsaksjonær i KNA Raceway, mens Motorcenter Norway skal ta seg av den daglige driften av anlegget.

-Hele KNA og alle som har vært med er utrolig stolte over dette anlegget. Det er langt fra hver dag det åpnes et nytt norsk baneanlegg, og vi ser derfor veldig frem til seremonien denne helgen. 

KNA Raceway er Vestlandets første regionale motorsportanlegg og består av et flerbruksanlegg med asfaltbane, motocrosshall, offroadløype og enduroløype. Asfaltbanen er 2324 meter lang, har 14 svinger og en høydeforskjell på 24 meter og kan brukes til både konkurranser, trening, hobbykjøring, brukes som treffarena og utstilling, kjøreopplæring og sykkelkonkurranser og lignende. Samlet skal over 130 millioner kroner investeres i anlegget i form av spillemidler dugnadsinnsats og privat finansiering.

Les mer om Motorcenter Norway her.

KNA er den første bilorganisasjonen i Norge, og har 34.300 medlemmer fordelt på 27 lokalavdelinger spredt rundt i landet. KNA ble stiftet i 1907 med formål å innføre og legalisere bilisme i Norge. Senere etablerte KNA bilsport og bilturisme, alt for å skape begeistring rundt bilismen. I dag er KNA en uavhengig frivillig bilorganisasjon som ivaretar bilistenes interesser, skaper sosiale aktiviteter for medlemmer og arrangerer bilsportstevner. KNA er internasjonalt tilsluttet FIA, (Fédération Internationale de l’Automobile), som har 243 nasjonale medlemsorganisasjoner i 146 land. I tillegg til eierinteressene i KNA Raceway eier og drifter KNA 5 gokartbaner, 3 offroadbaner og 1 rallycrossbane. KNA har i tillegg vært delaktig i byggingen av både Rudskogen motorsenter i Viken og Vålerbanen i Innlandet.

Les mer om KNA her.

For media:

Oppmøte: Statsministeren med følge planlegger ankomst på baneanlegget klokken 14:30.

Foto: Fotoseanse med Statsminister, representanter for baneanlegget og lokale myndigheter planlegges ved arrangementets slutt.

Intervjuer: Det vil bli avsatt tid til intervjuer med Statsministeren. Representanter for baneanlegget og lokale myndigheter vil også være tilgjengelig for pressen. 

Anleggets adresse: Kroheia, 4380 Hauge i Dalane

Pressekontakt:

Thomas Groot, kommunikasjonssjef KNA , thomas.groot@kna.no, tlf. 415 75 859

Talspersoner:

Geir A. Mo, President KNA, president@kna.no

Børre Skiaker, Generalsekretær KNA, borre.skiaker@kna.no, tlf. 917 79 490

Hans Arve Pedersen, styreleder KNA Raceway, hans.arve.pedersen@knaraceway.no,
tlf. 481 62 865

Nøkkelord

Om KNA - Kongelig Norsk Automobilklub

KNA - Kongelig Norsk Automobilklub
KNA - Kongelig Norsk Automobilklub
P.O.Box 6322, Etterstad
N-0604 Oslo

+47 21 60 49 00https://kna.no

Kongelig Norsk Automobilklub (KNA) er Norges første og eldste bilistorganisasjon. Helt siden bilen kom til Norge har bilistene hatt behov for at noen skulle arbeide for deres sak. Derfor ble KNA til i 1907. Og derfor er KNA fremdeles den uavhengige forbrukerstemmen som taler for at norske bilister skal få et enklere, tryggere og mer økonomisk bilhold.

Følg pressemeldinger fra KNA - Kongelig Norsk Automobilklub

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KNA - Kongelig Norsk Automobilklub på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra KNA - Kongelig Norsk Automobilklub

KNA: Slik gjør du påskeutfarten både hyggelig og sikker12.4.2019 10:46:52 CEST | Pressemelding

Påsken står for døren med mange muligheter for hyggelige opplevelser, både på ski og bak rattet. Likevel er det mange som erfarer reisen til påskefjellet som en øvelse i stressmestring, køkultur og familielogistikk. I tillegg er påsken høytid for trafikkulykker, hvilket gjør opplagte og oppmerksomme bilførere til en nødvendighet, særlig når trafikkvolumene øker på det tidvis dårlig vedlikeholdte kommune- og fylkesveinettet.