Uniqon Protection

Statsminister Erna Solberg åpner åndedrettsvernfabrikken Uniqon Protection på Stord

Del

Fredag 23. april, kl.12:00, vil statsminister Erna Solberg åpne fabrikken til Uniqon Protection AS på Heiane. Arrangementet vil være delvis digitalt med live-sending på Facebook og gjester digitalt til stede. På fabrikken vil stortingsrepresentant Liv Kari Eskeland være programleder. Den profilerte politikeren og tidligere ordføreren har et stort engasjement for næringsliv og var snar med å takke ja til oppgava som programleder.

I løpet av denne uka vil Uniqon Protection markere åpninga av fabrikken også andre stader i kommunen. Tysdag kl 11 vil Stord kommune få overrekt en palle med munnbind som ei symbolsk markering på Stord Sjukeheim. På fredag vil innbyggerene i Stord kommunen få utdelt gratis eske med munnbind på Heiane Storsenter og Amfi Stord.

På grunn av smittevern vil det på selve fabrikkåpninga bare være inviterte gjester, men alle kan følge sendinga på Facebook. https://fb.me/e/J53RRIHS

Sendinga startar kl 11.55 og varer til kl 12.30.

Program for Live-sending

Livesending starter kl. 11.55

Programmet startar kl. 12.00

Programleiar, stortingsrepresentant Liv Kari Eskeland

Helsing fra statsminister Erna Solberg

Helsing fra ordfører Gaute Epland

Digital fabrikkomvisning

Helsing frå Sykehusinnkjøp og FFI

Kulturelt innslag ved Sandra Linnea Lindwall

Sendingen er slutt kl.12.30


Uniqon Protection

Da pandemien brøt ut for alvor i Norge, valgte Uniqon Protection AS i mai 2020 å kaste seg rundt for å bidra til den Norske beredskapen. Sammen med 44 andre aktører ble Uniqon Protection med i konkurransen om å produsere en ny type FFP3 åndedrettsvern spesifisert av Sykehusinnkjøp HF.

Etter mange kvalifiseringsrunder med SINTEF i spissen, så endte det opp med at Uniqon Protection vant anbudet om å produsere 2,5 millioner åndedrettsvern for Sykehusinnkjøp og beredskapslageret.

Kontrakten ble signert i august 2020, og siden da har selskapet jobbet på spreng for å få klar en helt ny fabrikk, samtidig som vi utviklet det nye åndedrettsvernet sammen med Forsvarets Forskningsinstitutt.

Takket være et dyktig ingeniør-team, og mye hardt arbeid, med stengte grenser, karantenebestemmelser og logistikkutfordringer, stod fabrikken klar for testing i januar 2021.Produktet er blitt veldig bra, og tilbakemeldingene er unisont positive. I februar startet de første leveransene, og vi ligger nå på planen iht kontrakten.

Fabrikken har i dag ca. 25 ansatte på hel- og deltid. Maskinene er høyteknologiske og «robot»-styrte, som gjør at vi er konkurransedyktige i det åpne markedet.

På grunn av mange henvendelser og for å ivareta godt smittevern, ber vi om at intervjuer blir avtalt på forhånd. Fabrikksjef Job Nooitgedagt vil være tilgjengelig for intervju etter den offisielle åpningen fra kl 13:00.

Nøkkelord

Bilder

Lenker

Om Uniqon Protection

Uniqon Protection
Hornelandsvegen 192
5412 Stord

http://uniqonprotection.no/

Selskapet Uniqon Protection AS bygger på Uniqon AS som opprinnelig er et norsk aksjeselskap etablert i 2004 med hovedkontor i Sagvåg på Stord.
Sommeren 2020 vant Uniqon anbud om produksjon av åndedrettsvern til Norsk Sykehusinnkjøp og etablerte produksjonsfasiliteter. For å være konkurransedyktig har Uniqon Protection bygget en effektiv og helautomatisk produksjonslinje. Denne bygger på erfaring gjennom en samarbeidspartner som har produsert masker i mangfoldige år. Uniqon Protection har satt sammen et motivert team med kompetente medarbeidere fra både lokalt og fjernt som er glad og stolt over endelig å komme i gang med produksjon og leveranse av en topp utviklet FFP3 maske. Vi har som mål å ligge foran i markedet når det gjelder utviklingen av produkt og produksjonsteknologi. Som «Din spesialist i åndedrettsvern» slutter vi aldri å forbedre oss, vi jobber kontinuerlig med testing og videreutvikling samtidig som vi har fokus på å minimere kostnader for å gi kunden et best mulig produkt.

Følg saker fra Uniqon Protection

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Uniqon Protection på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.