Statskog SF

Statskog går inn i «Hold Norge Rent»

Del

Statskog vil styrke arbeidet mot forsøpling i naturen og går nå inn i organisasjonen «Hold Norge Rent».

Foto: Torkel Skoglund
Foto: Torkel Skoglund

Statskog har om lag 90 utleiehytter og 130 åpne buer og er landets største tilbyder av jakt og fiske. Statsforetaket har en særskilt oppgave med tilrettelegging for friluftsliv.

- Først og fremst gir dette fantastiske opplevelser og god folkehelse for hundretusener. Samtidig innebærer det en mulighet til å bidra med å redusere forsøplingen som i dag følger med friluftslivet. Her ønsker vi å utnytte kompetansen hos «Hold Norge Rent» for å bli bedre, sier administrerende direktør i Statskog, Gunnar Lien.

Statskog er grunneier på vegne av staten på en femtedel av Norges fastlandsareal. Selskapet har omfattende virksomhet innen eiendomsforvaltning og -utvikling, skogsdrift og friluftsopplevelser.

- Vi rapporterer etter den internasjonale standarden Global Reporting Initiative for å skjerpe bærekraften i vår forvaltning av norsk natur, sier Lien.

Hold Norge Rent er en ideell forening som arbeider mot forsøpling. Foreningen er bygget opp som en medlemsorganisasjon for bedrifter, kommuner, organisasjoner og andre aktører som ønsker å bidra til et rent Norge.

- Vi har hatt et særlig sterkt fokus på marin forsøpling. Det er inspirerende at Statskog nå blir med på laget, fordi det er en solid samfunnsaktør med langsiktig perspektiv og kraft til å gjøre en forskjell. Med dette kan vi bli sterkere på arbeidet i skog og fjell, sier styreleder i «Hold Norge Rent», Asgeir Knudsen.

Kontakter

Bilder

Foto: Torkel Skoglund
Foto: Torkel Skoglund
Last ned bilde

Lenker

Om Statskog SF

Statskog SF
Statskog SF
Søren R Thornæs vei 10
7800 Namsos

74 21 30 00http://www.statskog.no/

Statskog SF skal ivareta og utvikle verdier på fellesskapets grunn og er en garantist for allmennhetens tilgang til jakt, fiske og friluftsopplevelser i norsk natur.

Følg pressemeldinger fra Statskog SF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statskog SF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statskog SF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom