Naturviterne

Statsbudsjettet er lite ambisiøst på vegne av naturen

Del

Norge har som mål å jobbe for at 30 prosent av land- og havområda globalt skal vernes og bevares innen 2030, da er avtroppende regjerings forslag til neste års statsbudsjett svært lite ambisiøst på vegne av naturen, sier Morten Wedege, forbundsleder i Naturviterne.

— Vi forventer at Norge må være et foregangsland for naturmangfold siden naturkrisen er en av de største krisene vi står overfor, sier Morten Wedege, forbundsleder i Naturviterne.

— For Norge er dette en stor utfordring fordi vi alltid har levd av naturen. Hvis vi også i framtiden skal skape verdier av naturen, er forutsetningen at vi tar vare på den. Derfor må Norge de neste årene ta store grep for både å skape miljømessig bærekraft og økonomisk utvikling.

— I Naturviterne forventer vi nå at ny regjering og storting med tydelighet satser mer ambisiøst for å få til et grønt taktskifte, sier Wedege.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Naturviterne

Naturviterne
Naturviterne
Keysers gate 5
0165 Oslo

22 03 34 00https://www.naturviterne.no/

Naturviterne organiserer medlemmer med en mastergrad innen naturvitenskap eller realfag. Våre 7000 medlemmer jobber i alle sektorer for en bærekraftig samfunnsutvikling. Naturviterne er tilsluttet Akademikerne. 

Naturviternes team av advokater og rådgivere gir råd og juridisk bistand i spørsmål om lønnsforhold, arbeidskontrakter, omstilling, oppsigelser, trakassering, sykmeldinger og andre ting medlemmer lurer på angående arbeidssituasjonen. Vi hjelper også med karriere- og jobbsøkerspørsmål.

Følg pressemeldinger fra Naturviterne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Naturviterne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Naturviterne

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom