Delta

Statsbudsjettet 2022: Delta krever økning av fagforeningsfradraget

Del

- Jeg er ikke overrasket, men fremdeles skuffet over at det ikke skjer noe med fagforeningsfradraget. Her forventer jeg at den kommende regjeringen kommer tilbake med justert forslag og en betydelig økning av fradraget, sier Delta-leder Lizzie Ruud Thorkildsen.

Deltas forbundsleder Lizzie Ruud Thorkildsen.
Deltas forbundsleder Lizzie Ruud Thorkildsen.

- De fleste er enige om at det er vesentlig med en høy organisasjonsgrad i arbeidslivet. Det skal selvsagt organisasjonene selv bidra til, men det vil være et viktig signal fra den påtroppende regjeringen å redusere beskatningen av fagforeningsmedlemskap, sier Delta-lederen. 

- Trepartssamarbeidet og den norske modellen er en grunnpilar i vårt velferdssamfunn. Noe av det viktigste vi derfor gjør som samfunn er å styrke og utvikle modellen og samarbeidet. 

Fellesskapet må styrkes

Det norske samfunnet står foran store utfordringer som må løses i fellesskap. Da må fellesskapet og samarbeidet støttes og dyrkes frem, sier Delta-lederen. 

- Jeg legger til grunn at den nye regjeringen vil foreslå, allerede i år, å minimum fordoble fagforeningsfradraget slik Arbeiderpartiet har programfestet, sier Ruud Thorkildsen. 

Kontakter

Bilder

Deltas forbundsleder Lizzie Ruud Thorkildsen.
Deltas forbundsleder Lizzie Ruud Thorkildsen.
Last ned bilde

Om Delta

Delta
Delta
Lakkegata 23
0134 Oslo

02125https://delta.no/

Delta organiserer 90.000 medlemmer og er den største arbeidstakerorganisasjonen i YS.

Våre medlemmer jobber innenfor offentlig tjenesteyting. Deres oppgaver spenner fra helse- og omsorg til forvaltning og drift av en rekke statlige, kommunale og private tjenester. Vi er menneskene som skaper velferden i landet vårt.

Delta er partipolitisk uavhengig og utvikler arbeidslivet med fokus på medlemmenes livskvalitet.

Følg pressemeldinger fra Delta

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Delta på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Delta

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom