AAF

Startskuddet har gått for etablering av lokal lønnspolitikk i foretakene

Del

Arbeiderbevegelsens Arbeidsgiverforening (AAF) og Handel og Kontor i Norge (HK) gjennomførte i dag en felleskonferanse hvor partene presenterte tankene bak de nye lønnsbestemmelsene i vårt tariffområde.

I hovedoppgjøret 2018 ble det vedtatt nye lønnsbestemmelser som pålegger foretakene å etablere lokal lønnspolitikk basert på foretakenes mål og strategier. Partene har hatt som målsetting å utvikle et fremtidsrettet lønnsystem som kan fungere som et viktig virkemiddel for videre utvikling av foretakene.
På konferansen 30. januar gikk AAF og HK igjennom de nye bestemmelsene og hvilke momenter de lokale partene bør ta hensyn til i arbeidet fram mot en nedfelt lønnspolitikk. Det ble vektlagt at lønnspolitikken skal være rettferdig, forståelig, enkel å praktisere og i samsvar med foretakets politiske- og personalpolitiske målsettinger. Partene har tro på de nye bestemmelsene vil føre til nødvendig lokal fleksbilitet og styrke samarbeidsklimaet på den enkelte arbeidsplass. 

Nøkkelord

Bilder

Om AAF

AAF
AAF
Youngstorget 4
0181 Oslo

+47 481 85 004http://www.aaf.no/

Arbeiderbevegelsens Arbeidsgiverforening

Medlemmene i AAF er foretak eller organisasjoner som har tilknytning til arbeiderbevegelsen, herunder LO og tilsluttede forbund, regionskontorer, avdelinger, fagforeninger, politiske partier, institusjoner og forretningsforetak.

AAF har som hovedoppgave å ivareta medlemmenes felles arbeidsgiverinteresser. Dette innebærer ansvar for forhandlinger, informasjons- og rådgivingsarbeid og å medvirke til utviklingen av en god ledelses- og personalpolitikk basert på arbeiderbevegelsens verdier.

AAF legger vekt på å skape gode møteplasser for kompetanse- og erfaringsutveksling med mål om å skape faglig fellesskap lederne imellom og mest mulig enhetlig tolkning og håndtering av lover og avtaleverk. 

Følg saker fra AAF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra AAF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra AAF

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom