Starter Samtaletjeneste for muslimer
– Smittetrykk og muslimhets samtidig har gjort at det er særlig krevende å være muslim i Norge i dag, sier leder av Muslimsk Dialognettverk og sjefsimam Senaid Kobilica.
– Vi er svært glade for å samarbeide med Mental Helse og Diakonhjemmet Omsorg. Tjenesten gis på flere språk, retter seg mot muslimer, og blir betjent av frivillige og ansatte med både muslimsk og kristen bakgrunn, men også uten religiøs bakgrunn. – Vi skal snakke om godt smittevern, men også etterfølgelse av smittevernrådene uttaler direktør i Diakonhjemmet Omsorg Helle Gjetrang. Vi står i en stolt diakonal tradisjon fra 1870, og er engasjert for mennesket, sier hun.
– Det er et felles ansvar å stå sammen med norske muslimer i denne situasjonen, understreker Aud Karin Bjørn, fung. fagsjef, Mental Helse.Oslo skal være en by der alle skal føle seg velkomne og som en del av felleskapet.
– Samtaletjenesten blir et viktig bidrag til at muslimer som opplever hets og hatefulle ytringer blir tatt på alvor og får støtte. Alle innbyggere i byen vår skal oppleve at de er inkludert, sier byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester, Rina Mariann Hansen
– Det er grunn til bekymring når undersøkelser viser at 39%* av befolkningen mener at muslimer er en trussel for norsk kultur. Vi har en jobb å gjøre med å skape dialog og aksept for mangfoldet.Derfor vil byrådet i vår legge fram en handlingsplan mot hatefulle ytringer og holdninger.
(*Kilde: HL-senteret 2017 Holdninger til jøder og muslimer i Norge)
Samtaletjenesten er finansiert av Integrerings- og Mangfoldsdirektoratet (IMD), og Det norske Diakonhjem.
Muslimsk Dialognettverk (MDN) er en paraplyorganisasjon som gjennom sine medlemsmoskeer representerer over 30 000 norske muslimer.
Mental Helse er en Mental Helse er en medlemsorganisasjon for alle mennesker med psykiske helseproblemer, pårørende og andre interesserte.
Diakonhjemmet Omsorg er en del av Det norske Diakonhjem, og har samtaletjenester, hjemmetjenester, barnehager, sykehjem, Omsorg+ og barneverntjenester. I tillegg til Diakonhjemmet Omsorg består Det norske Diakonhjem av Diakonhjemmet sykehus, Sykehusapoteket og VID vitenskapelige høgskole.
Mental Helse er en medlemsorganisasjon for alle mennesker med psykiske helseproblemer, pårørende og andre interesserte.
Det er tilgjengelig foto fra lanseringen av samtaletelefonen på torsdag ettermiddag.
Kontaktinformasjon:
- Berge-Andreas Jenvin-Steinsvåg, kommunikasjonssjef og samfunnskontakt, Diakonhjemmet Omsorg AS, tlf 93051250,
- Senaid Kobilica, styreleder i Muslimsk Dialognettverk, sjefsimam, tlf 91312587
- Helle Dorthea Gjetrang, administrerende direktør, Diakonhjemmet Omsorg AS, 95161904
- Aud Karin Bjørn, Mental Helse, fungerende fagsjef, tlf 46529595
- Rina Mariann Hansen, byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenesten, Oslo kommune, tlf: 975 09 187
- Integrerings- og Mangfoldsdirektoratet (IMDI): tlf. 91 75 53 51 eller presse@imdi.no
Nøkkelord
Kontakter
Berge-Andreas Jenvin-SteinsvågKommunikasjonssjef og samfunnskontakt, Diakonhjemmet Omsorg AS
Tel:+47 930 51 250Berge-Andreas.Steinsvag@diakonhjemmet.noOm Diakonhjemmet
- Det norske Diakonhjem er en ideell stiftelse innenfor Den norske kirke – stiftet i 1890.
- Diakonhjemmet eier, driver og utvikler tjenester innenfor helse, omsorg og utdanning.
- Stiftelsen eier: Diakonhjemmet Sykehus. VID vitenskapelige høgskole (56,4 %). Diakonhjemmet Sykehusapotek. Diakonhjemmet Omsorg AS. Fagskolen Diakonova AS (50,1%)
- Diakonhjemmet er en ideell stiftelse. Det betyr at det ikke tas utbytte fra våre aksjeselskap, men overskudd i virksomhetene skal pløyes tilbake for å utvikle nye tilbud og tjenester.
www.diakonhjemmet.no
www.diakonhjemmethage.no
Følg pressemeldinger fra Diakonhjemmet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Diakonhjemmet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Diakonhjemmet
Kan en app forebygge smerteanfall ved urinsyregikt?27.6.2025 14:20:51 CEST | Pressemelding
En ny studie ved Diakonhjemmet sykehus undersøker effekten av mestringsappen Urika for pasienter med urinsyregikt. Studien skal undersøke om oppfølging med appen kan være like effektiv som tradisjonell oppfølging.
Ny norsk studie overrasker: Hva skjer når pasienter med leddsykdommer får hjerteinfarkt?20.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Revmatisk sykdom har lenge vært regnet som en risikofaktor for mer alvorlig hjerteinfarkt. Nå har forskere undersøkt hvordan det faktisk går med disse pasientene – og funnene utfordrer det mange har trodd.
Marthe K. Brun får Kongens gullmedalje for banebrytende forskning18.6.2025 08:37:04 CEST | Pressemelding
Utmerkelsen tildeles for et vitenskapelig arbeid av særlig høy kvalitet. Bruns forskning har allerede endret behandlingen for pasienter med kroniske betennelsessykdommer i Norge.
Slik kan håndartrose behandles mer effektivt11.6.2025 10:58:49 CEST | Pressemelding
Håndartrose rammer rundt halvparten av alle kvinner og en fjerdedel av alle menn. I tillegg til smerter kan stive fingre hindre vanlige aktiviteter, som å kneppe knapper. En helt ny, omfattende studie viser at ergoterapeuter kan behandle håndartrose like trygt og godt som revmatologer, til lavere kostnad. Dette kan redusere ventetider og gi pasientene raskere behandling.
Grønt lys til bygging av Norges største arena for helsefaglig utdanning10.6.2025 11:36:24 CEST | Pressemelding
Et enstemmig Oslo Bystyre har gitt Diakonhjemmet grønt lys for å bygge og utvikle en ny videregående skole med helse- og oppvekstfaglig profil og med plass til opptil 810 elever.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom