Nærings- og fiskeridepartementet

Starter fiskeriforhandlinger med EU og Storbritannia

Del

Det første forhandlingsmøtet mellom Norge, EU og Storbritannia starter tirsdag ettermiddag.

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.
Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.

-Jeg er glad for at fiskeriforhandlingene endelig kan starte. Vi ser frem til å etablere et godt forhold mellom tre parter i Nordsjøen, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.   

Forhandler om felles bestander

Norge forhandler hvert år om de felles fiskebestandene som blant annet torsk, hyse, sild og sei i Nordsjøen. På grunn av brexit-forhandlingene ble fiskeriforhandlinger for 2021 forsinket.

Når Norge setter seg til forhandlingsbordet i morgen, er det tre parter rundt bordet. Partene skal ta stilling til forvaltning av såkalte fellesbestander i Nordsjøen.

-Flere fiskebestander i Nordsjøen vandrer mellom Norge, EU og Storbritannia. Det er derfor viktig at vi i fellesskap blir enige om totalkvoter og forvaltningstiltak slik at vi kan sikre en bærekraftig forvaltning av disse fiskebestandene, sier Ingebrigtsen.

Forvaltning og næring

I forhandlingsmøtene deltar representanter fra forvaltningsmyndighetene og næringsinteresser i EU, Storbritannia og Norge.

Fra norsk side vil delegasjonen bestå av representanter på embetsnivå fra Nærings- og fiskeridepartementet (NFD), Fiskeridirektoratet og Havforskningsinstituttet, samt Norges delegasjon til EU og Norges ambassade i Storbritannia. Ann Kristin Westberg (NFD) leder den norske delegasjonen.

Representanter fra flere næringsorganisasjoner deltar også i forhandlingene.

-Vi håper på å komme i mål med forhandlingene raskt, men forholdene tatt i betraktning kan det ikke utelukkes at dette kan ta noe tid. Dette er første gangen vi skal forhandle i en trilateral setting, som i tillegg vil foregå på videokonferanse som følge av koronasituasjonen, sier fiskeri- og sjømatministeren.

Til sammen vil nærmere 140 delegater fra EUs medlemsstater, Norge og Storbritannia delta på forhandlingene.

Kontakter

Bilder

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.
Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom