Refinansiere.net

Start året med å refinansiere

Del

Mange mener at det er lurt å refinansiere gjelden sin med jevne mellomrom. Det finnes mange grunner til det. Vi forteller deg hvordan du finner ut om det er på tide at du gjør det, og hvordan du i så fall går fram. Dersom du ønsker å slanke utgiftene i det nye året, kan en refinansiering hjelpe deg med nettopp det.

PÅ TIDE MED REFINANSIERING? Sjekk låneavtalene dine i det nye året. Foto: Istockphoto
PÅ TIDE MED REFINANSIERING? Sjekk låneavtalene dine i det nye året. Foto: Istockphoto

Hvorfor refinansiere

Når vi går inn i et nytt år pleier bedrifter å gjøre opp status, med regnskap, vareopptelling og årsrapporter. Men det er ikke så dumt å gjøre det på den private siden heller.

Du bør gjennomgå økonomien fra tid til annen, og vurdere om du har de best mulige avtalene med bank og forsikring. Det er anbefalt å refinansiere lån i alle fall hvert andre år, om ikke oftere. Det er fordi markedet stadig endrer seg. Rentenivået, din kredittscore og konkurranse i markedet er bare noen av faktorene som kan påvirke rentetilbudet du får på et nytt lån.

Hva slags gjeld

Refinansieringen avhenger av hva slags gjeld du har. Dersom du har et stort boliglån vil et eventuelt lavere rentetilbud potensielt kunne utgjøre flere tusen kroner spart på et år.

Du bør ta kontakt med din egen bank, men også med andre banker, for å innhente tilbud på boliglån. Dersom en annen bank tilbyr deg en lavere rente kan det godt hende at banken du allerede er kunde i ønsker å gi deg et konkurrerende tilbud. Hvis du har en god kredittscore kan det være at de vil strekke seg litt for å beholde deg som kunde.

I motsatt fall vil ofte konkurrerende banker hjelpe deg med å flytte boliglånet, dersom du bestemmer deg for å skifte bank.

Forbruksgjeld

Hvis gjelden du ønsker å gjøre noe med er forbruksgjeld, kan du enkelt søke om lån til refinansiering hos flere banker samtidig. Det finnes flere lånemeglere som tilbyr seg å gjøre det kostnadsfritt. Da trenger du kun å fylle ut en søknad hos megleren, og så blir den benyttet overfor en rekke banker. Dette er helt uforpliktende.

Den store fordelen med å refinansiere forbruksgjeld er at du kan ende opp med lavere månedlige utgifter. Dersom du har gjeld mer enn ett sted, med forbrukslån, kredittkortgjeld eller kreditter på ulike kjøp på avbetaling, vil det kunne lønne seg å samle de til ett lån. Ett større lån får som regel lavere rente enn flere små hver for seg. Dessuten slipper du unna med å betale kun ett administrasjonsgebyr i måneden. En ekstra fordel er at du vil få bedre oversikt over gjelden din.

Fordeler med refinansiering:

  • Lavere rente
  • Kun ett administrasjonsgebyr i måneden
  • Bedre oversikt over egen gjeld

Søk hos mange banker samtidig

Det innebærer ofte en kostnad å flytte lån, så sørg for at du gjør riktig valg når du skal refinansiere. For å være sikker på at du finner den banken som tilbyr lavest mulig rente bør du søke hos flere finansieringsinstitusjoner samtidig.

På nettsiden Refinansiere.net finner du gode tips og veiledning for vellykket refinansiering. Der finner du også linker til lånekalkulatorer hos en rekke banker. Disse er viktige å bruke fordi de kan hjelpe deg med å på forhånd finne ut hva et nytt lån vil koste deg. Du finner også linker til lånemeglere der.

Dagbladet.no forteller at lånemeglere kan hjelpe deg med å søke på lån hos 20 banker samtidig.

På den måten kan du sette opp et fornuftig budsjett, slik at refinansieringen hjelper deg til å få et godt grep om privatøkonomien i det nye året.

Bilder

PÅ TIDE MED REFINANSIERING? Sjekk låneavtalene dine i det nye året. Foto: Istockphoto
PÅ TIDE MED REFINANSIERING? Sjekk låneavtalene dine i det nye året. Foto: Istockphoto
Last ned bilde

Om Refinansiere.net

Refinansiere.net er en uavhengig aktør for sammenligning og testing av tilbydere av refinansiering. Nettsidens mål er å gjøre det enklere å sammenligne refinansieringsmuligheter og dermed finne det beste tilbudet. Nettsiden har også oppdaterte tips og artikler innen emnet.

Refinansiere.net tar ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det linkes til. Vi tar også forbehold om at nettsiden kan inneholde feil.

Følg saker fra Refinansiere.net

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Refinansiere.net på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Refinansiere.net

Lån til refinansiering når du har medlåntaker26.2.2021 11:00:00 CET | Aktuelt

Endringer i livssituasjonen din vil ofte også påvirke økonomien din. Det gjelder både dersom du flytter sammen med en livsledsager, eller du skiller lag med en. Når livet endrer seg brått er gjerne ikke økonomi det første man tenker på. Likevel bør man finne tid til å gjøre noen økonomiske vurderinger. Her gir vi deg råd om det å refinansiere gjeld sammen med en medlåntaker, slik at du kan gjøre det enkelt og trygt.