REITAN

Stangekylling tildelt internasjonal dyrevelferdspris

Del

Fikk Good Chicken Award for sitt arbeid for god dyrevelferd i fjørfenæringen.

- Denne prisen er svært inspirerende og motiverende for vårt videre arbeid med dyrevelferd. Det er gledelig å se at vårt arbeid blir lagt merke til, også utenfor Norge, sier Peter Aronsen, administrerende direktør i Stange.

Prisen tildeles aktører som har tatt et tydelig standpunkt hva gjelder god dyrevelferd innen fjørfeproduksjon. Blant kriteriene er god plass og muligheten til utegang. I tillegg vektlegges kriterier som at det er en sunn rase og at den er saktevoksende.

- Stangekyllingen er saktevoksende, har god plass og tilgang på uteområder. Videre får de miljøberikelser og naturlig lys. Dette er alle viktig tiltak for bedre dyrevelferd og det er en glede å tildele Stange Good Chicken Award, sier Jo Cooper i Compassion in World Farming.

Stangekylling har gjennom sin tretti år lange historie alltid satt dyrevelferd og god kvalitet først. I 2013 gikk REMA 1000 inn på eiersiden og siden den gang har Stangekylling vært å finne i dagligvarekjedens butikker over hele landet.

- REMA 1000 skal gjøre det enkelt å ta gode valg og vår ambisjon er å være best i klassen på dyrevelferd. Stangekylling har vært en foregangsfigur i norsk fjørfeproduksjon og en inspirasjon for endringen vi gjorde i 2018 med bytte av kyllingrase og bedret dyrevelferd hos vår andre kyllingprodusent Norsk Kylling, sier Trond Bentestuen, administrerende direktør i REMA 1000 i Norge.

I 2016 var REMA 1000 den første norske dagligvareaktøren som ble hedret for satsning på dyrevelferd av organisasjonen Compassion in World Farming. Den gangen var det for sitt standpunkt om å kun selge egg fra frittgående høner.

- Vi er stolte av at innsatsen som er gjort verdsettes internasjonalt og at vi utelukkende kan tilby kundene våre kylling med god dyrevelferd og kvalitet gjennom merkevarene Stangekylling og Solvinge, sier Trond Bentestuen, administrerende direktør i REMA 1000 i Norge.

Om Good Chicken Award

Utmerkelsen deles ut av Compassion in World Farming, som er verdens ledende interesseorganisasjon innen dyrevelferd i landbruk.  Good Chicken Award deles tildeles produsenter med god dyrevelferd der kyllingene blant annet får mer plass, vokser saktere og har tilgang på miljøberikelser. 

Kontakter

Bilder

Om REITAN

REITAN
REITAN
Lade Gaard, Lade Alle 40
7041 Trondheim

73 89 10 00http://www.reitan.no

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet.

REITAN er et holdingselskap som utøver aktivt eierskap gjennom selvstendige selskaper. Som eier bidrar vi med å videreutvikle selskapene gjennom å være en pådriver i arbeidet med strategi, struktur, kultur og finansielle standarder.

 

REITAN består av en rekke selskaper. Innenfor handel, Reitan Retail med merkevarer som REMA 1000, Narvesen, 7-Eleven, Uno-X Mobility, Pressbyran og R-Kioski. Innenfor eiendom, Reitan Eiendom med E C Dahls Eiendom, Vestenfjeldske eiendom, REBUS Handelseiendom, RELOG med flere. I tillegg har vi Reitan Kapital og i Trondheim, et femstjerners Britannia Hotel, under utvikling kunstmuseet Posten Moderne og Nye Hjorten Teater.

 

REITAN hadde i 2021 en butikkomsetning på 104 mrd. sysselsetter 43 000 mennesker i Norden og Baltikum, og er med dette bland Norges ti største selskap og en synlig aktør i Nord-Europas arbeidsliv.

Følg pressemeldinger fra REITAN

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra REITAN på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra REITAN

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom