OsloMet

Stadig flere søker seg til OsloMet

Del

Over 15000 søkere har OsloMet som sitt førstevalg, viser årets tall fra Samordna opptak. Det er stor interesse for teknologifag, som har 15 prosent flere søkere sammenlignet med i fjor.

– Vi er veldig fornøyde med at stadig flere søker seg til OsloMet. Selv i et år hvor det er nasjonal nedgang i søkertallene, viser OsloMet at vi har attraktive og relevante utdanninger for dagens unge, sier prorektor for utdanning ved OsloMet, Nina Waaler.  

– I likhet med i fjor ser vi at mange teknologiutdanninger øker i popularitet. Det er ikke overraskende. Behovet for denne typen kunnskap i arbeidslivet er stort, og du har gode muligheter for jobb etter endt studium.  

Anvendt datateknologi er blant studiene som fortsetter å øke, med over 30 prosent flere søkere enn i fjor. 

– Det er spesielt oppløftende å se at antallet kvinnelige søkere til teknologistudier øker også i år, sier Waaler.  

På bachelorstudiet i anvendt datateknologi er nå over en fjerdedel av søkerne kvinner, og også på flere andre teknologifag øker jenteandelen.  

Sykepleie er mest populært 

Færre enn i fjor søker seg til sykepleierutdanning, men nedgangen ved OsloMet er lavere enn i landet for øvrig.  

– Sykepleierutdanningen ved OsloMet er fortsatt en av de mest populære utdanningene i landet, og vi fyller plassene med godt kvalifiserte kandidater, sier Waaler.  

I år er det for første gang et nasjonalt krav om at sykepleierstudentene minimum har karakteren 3 i norsk og matematikk, og det var derfor forventet færre søkere. 

Økt søking til barnehagelærer 

Nesten 9 prosent flere enn i fjor vil bli barnehagelærere, mens grunnskolelærerutdanningene har en nedgang i søkertallene og er tilbake på omtrent samme nivå som for to år siden.  

Mediefagene går ned på landsbasis, men er fremdeles svært populære ved OsloMet. Medier og kommunikasjon har en dobling av antall førstevalgssøkere sammenlignet med i fjor.   

Flere vil ta master 

Søkertallene til OsloMet sine master- og videreutdanninger fortsetter å øke. Det er totalt drøyt 11 prosent flere søkere til masterprogrammene sammenlignet med 2018. 

Blant utdanningene som i år har rekordmange søkere, er masterstudiet i økonomi og administrasjon.  

– Samfunnet har et stort behov for kompetent arbeidskraft, og vi er glade for å se at studentene fortsetter å strømme til master- og videreutdanningene våre, sier prorektor Nina Waaler.  

– Dette viser at OsloMet er en viktig leverandør av kunnskap gjennom hele arbeidslivet. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om OsloMet

OsloMet
OsloMet
Postboks 4, St. Olavs plass
0130 Oslo

67 23 50 00http://www.oslomet.no

OsloMet – storbyuniversitetet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus) har cirka 18.000 studenter og 2.100 ansatte, og har studier i Pilestredet, på Kjeller og i Sandvika.

OsloMet tilbyr et bredt spekter av høyere utdanning innen profesjonsrettede studier i Norge.

OsloMet er også en ledende leverandør av forskningsbasert kunnskap for velferdssamfunnet.

Følg saker fra OsloMet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OsloMet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra OsloMet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom