Stavanger Symfoniorkester

SSO presenterer ny sesong og takker av Vasquez som sjefdirigent

Del

To store prosjekter preger sesongen 2019-2020; tre-ukers Fiolinfestival i høst og Ludvig van Beethovens 250-årsjubileum i 2020. Samtidig som vi presenterer den kommende sesongen, avslutter Christian Vasquez som orkesterets sjefdirigent med konsert torsdag 6. og fredag 7. juni.

Stavanger Symfoniorkester presenterer sesongen 2019-2020. Foto: Minna Suojoki
Stavanger Symfoniorkester presenterer sesongen 2019-2020. Foto: Minna Suojoki

Andris Poga, Marc Soustrot, Vassily Sinaisky, Anna-Maria Helsing, Nuno Coelho Silva og Tabita Berglund skal dirigere orkesteret, og vi skal stifte bekjentskap med en lovende, yngre garde; Ryan Bancroft, Ariane Matiakh og Lionel Bringuier. Til høsten får vi besøk av blant andre stjernetrompetist Sergei Nakariakov og den prominente klarinettisten Nicolas Baldeyrou. Mange gode verk fra orkestrenes standardrepertoar står på programmet denne sesongen, men vi ser også frem til førstegangsfremførelser i Stavanger av bl.a. Henrik Hellstenius' Public Behaviour og et helt nytt verk komponert av Øyvind Mæland. Vi skal gjøre to filmkonserter, "Harry Potter og de vises stein" og filmkonsert med musikk og mektige korverk fra filmverdenen i samarbeid med Stavanger Symfonikor. 

Fiolinfestival
Høstens høydepunkt er en treukers festival med fiolinen som tema, der vi skal sette fiolinen som instrument i fokus og hylle en av menneskehetens vakreste oppfinnelser som har gledet og rørt mennesker i århundrer. Vi får besøk av en av vår tids aller fremste fiolinsolister, Lisa Batiashvili, vi får høre countrymusikkens fiolinsuperstjerne Mark O'Connor, Gjermund Larsen trio med flere, alle i samspill med SSO. Vi skal gjøre festkonsert med noen av de fremste i den unge generasjon av dyktige fiolinister vi har i Norge akkurat nå;  Guro Kleven Hagen, Joakim Røbergshagen, Miriam Helms Ålien og Ludvig Gudim, det hele presentert av Arve Tellefsen, som selvsagt også skal spille med oss. 

Beethoven 250
Ludwig van Beethovens livsverk er så sentralt for vår kunstart, så nyskapende og skjellsettende i sin samtid, så gjennomgripende i sin virkning på ettertiden, at det virker umulig å skulle favne det hele. SSO skal spille verker som ikke er fremført her tidligere og forsøke å sette ham inn i nye sammenhenger. To verk danner rammen om orkesterets Beethoven-feiring; Fidelio, Beethovens eneste opera, og Missa Solemnis mot slutten av jubileumsåret. 

Artist in Residence og innspilling av Schumann
Vi har invitert den nederlandske dirigenten Jan Willem de Vriend som vår Artist-in-Residence sesongen 2019-2020. Jan Willem de Vriend har gjestet Stavanger Symfoniorkester som dirigent en rekke ganger, første gang i 2015 og senest 15. mars i år med Mozart og Schubert på programmet. SSO skal i løpet av de to neste sesongene spille inn Schumanns komplette symfonier under ledelse av de Vriend. Jan Willem de Vriend er en av de mest anerkjente og innovative eksponentene for historisk fremføringspraksis i vår tid. Som SSOs Artist in Residence viderefører han orkesterets 30 år lange tradisjon i tidligmusikk, og følger i fotsporene til Frans Bruggen, Philippe Herreweghe og Fabio Biondi. g innspilling av Schumanns komplette symfonier. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Stavanger Symfoniorkester presenterer sesongen 2019-2020. Foto: Minna Suojoki
Stavanger Symfoniorkester presenterer sesongen 2019-2020. Foto: Minna Suojoki
Last ned bilde
Morten Warland,  administrerende direktør i Stavanger Symfoniorkester
Morten Warland, administrerende direktør i Stavanger Symfoniorkester
Last ned bilde
Christian Vasquez avslutter sitt engasjement som sjefdirigent i SSO
Christian Vasquez avslutter sitt engasjement som sjefdirigent i SSO
Last ned bilde

Dokumenter

Lenker

Om Stavanger Symfoniorkester

Stavanger Symfoniorkester
Stavanger Symfoniorkester
Sandvigå 1
4007 Stavanger

+47 977 56 080https://sso.no

Stavanger Symfoniorkester (SSO) er et av Skandinavias mest fremgangsrike orkestre og har de senere årene hatt en betydelig kunstnerisk utvikling og stor publikumsøkning. Orkesteret skal være en nyskapende aktør for symfonisk musikk og har internasjonale ambisjoner. SSO øver og har sine konserter i Fartein Valen i Stavanger konserthus som er rangert som en av de beste akustiske salene i verden. Orkesteret har gjort en rekke innspillinger og vært på turné i bl. a. Japan, USA, Tyskland, Russland, Finland og Nederland. Orkesteret ble grunnlagt i 1938 og består av 85 musikere fra 21 ulike nasjoner. 

Følg saker fra Stavanger Symfoniorkester

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stavanger Symfoniorkester på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Stavanger Symfoniorkester

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom