NRK

Sport: NRKs bud nådde ikke opp

Del

NENT-Group har kjøpt de nordiske rettighetene til deler av FIS-verdenscup og VM nordisk og alpint for hele Skandinavia. Avtalen gjelder fra sesongen 2021/22 og fem år fremover. Rettighetene, som nå er solgt til NENT, utgjør omlag 40 prosent av NRKs vintersportpakke.

Egil Sundvor, redaktør for NRK Sport. Foto: Anne Liv Ekroll.
Egil Sundvor, redaktør for NRK Sport. Foto: Anne Liv Ekroll.

– Vi selvfølgelig skuffet. Disse rettighetene er viktige for oss, og vi strakk oss svært langt økonomisk for å sikre oss disse, sier redaktør for NRK Sport, Egil Sundvor.

Han forteller at NRKs bud dessverre ikke nådde opp, og at sluttsummen ble så stor at det var umulig for NRK som en offentlig finansiert allmennkringkaster å nå opp i konkurransen denne gangen. Situasjonen er den samme for SVT og YLE, i henholdsvis Sverige og Finland.

Fremdeles vintersport

FIS-pakken som nå er solgt inneholder cirka 200 renn fordelt på VM og verdenscup, og står for om lag 40 prosent av det totale vintertilbudet NRK har i løpet av en vintersesong. Rettighetene gjelder ikke verdenscuprenn i Norge, Østerrike og Sveits. Avtalen gjelder heller ikke skiskyting og skøyter.

– Vi vil understreke at det fremdeles blir vintersport på NRK i årene fremover. I de neste to sesongene er porteføljen tilnærmet uendret. Vi har fortsatt store, samlende eventer i porteføljen, sier Sundvor.

Han lover også et offensivt NRK som framover vil jobbe for å finne nye rettighetsområder og for å fornye porteføljen til glede for publikum.

NRKs sportsrettigheter

Varighet til og med år:

NM Cup - Toppserie + Landskamper Damer

2021

Fotball-VM - Menn/Kvinner

2022

Fotball-EM - Menn/Kvinner

2021

VM Friidrett

2023

EM Friidrett

2027

Diamond League (inkl. Bislet Games)

2024

VM Svømming

2021

EM Svømming

2024

VM Sjakk - lang + lyn og hurtig

2026

Paralympics

2020

Olympiske Leker - Radio

2024

VM Nordisk og Alpint

2021

VM Skiflyving

2024

FIS v-cup Nordisk & Alpint

2021

Alle FIS v-cuprenn i Østerrike

2024

Alle nasjonale og FIS v-cuprenn i Norge

2021

Skøyter - alle v-cup/EM og VM

2019

SkiClassics - langløpscup

2026

Skiskyting - alle v-cup og VM

2022

Kontakter

Bilder

Egil Sundvor, redaktør for NRK Sport. Foto: Anne Liv Ekroll.
Egil Sundvor, redaktør for NRK Sport. Foto: Anne Liv Ekroll.
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

Norsk rikskringkasting AS (NRK) skal fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr strømmetjenester for radio og TV, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. I tillegg har NRK et bredt tilbud til publikum på nett. 

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom