Riddu Riđđu Festivála

Spellemannsvinner Niilas til Riddu Riđđu

Del

Urfolksfestivalen Riddu Riđđu slipper i dag to nye navn til sommerens festival. Den sjøsamiske elektronikaartisten Niilas og finnmarksbandet Pil & Bue skal spille på hovedscenen.

Spellemannsvinner Niilas til Riddu Riđđu
Spellemannsvinner Niilas til Riddu Riđđu

Peder Niilas Tårnesvik er en av de mest interessante elektronikaartistene, og -produsentene vi har i Norge. Nylig spilte han for Dronning Sonja, og nå vender han tilbake til sine røtter i Kåfjord, for å gi Riddu Riđđu-publikummet en rojal opplevelse.

Albumet "Also This Will Change" ble mottatt til strålende kritikk i Aftenposten og Bergens Tidende som begge trillet terningkast 6. Han vant også Spellemann for Årets elektronika for albumet, som han endte opp med å lage helt alene, etter at han mistet managementet sitt på grunn av korona.

Niilas har et øre for detaljer som få andre, hvor han blander sjangre, uttrykk og musikalske følelser i sitt helt eget lydlandskap. Han bruker feltopptak, samples, live- og digitale instrumenter, med drypp av sin samiske bakgrunn som skaper et glitrende teppe av lyd.

Med tungrock i bagasjen

Det hardtslående bandet Pil & Bue kommer fra Finnmark til Riddu Riđđu med tungrock i bagasjen. Bandet slapp albumet “The world is a rabbit hole” i 2021, etter et par år pause. Deres lydlandskap med duvende rytmiske mønstre, referanser til postrock, dynamisk monumentalitet og innslag av sårbarhet og desperasjon fikk anmelderne til å trille de høyeste terningkast.

Duoen sier seg ikke ferdige av den grunn, de er faktisk klare med et nytt album, som har forventet release i november 2022. Riddu-publikummet bes forberedes seg til konsert med et av Norges mest hardtslående, hardtarbeidende og energiske live-band.

Store navn

Riddu Riđđu har et spennende program med flere store navn. Afrikas fremste diva, og femganger vinner av Grammy Awards, Angelique Kidjo spiller lørdag 16.7. Riddu-publikummets favoritt The Halluci Nation spiller kvelden før, de fleste kjenner dem ved deres tidligere navn A Tribe Called Red.

Festivalsjef Sandra Márjá West gleder seg til sin siste festival: “Det blir fantastisk å arrangere full festival igjen! Jeg er veldig stolt over programmet vårt, vi har store navn og spennende nyoppdagelser.”

Riddu Riđđu arrangeres 13.-17. juli i Kåfjord. Det er rabatt på festivalpass frem til 1. juli. Fullt program og billetter finner du på riddu.no.

.

Kontakter

Sajje SolbakkFestivalsjefRiddu Riđđu festivála

Tel:46950573

Bilder

Spellemannsvinner Niilas til Riddu Riđđu
Spellemannsvinner Niilas til Riddu Riđđu
Last ned bilde

Om Riddu Riđđu Festivála

Riddu Riđđu Festivála
Riddu Riđđu Festivála
Senter for nordlige folk
9144 Samuelsberg

+ 47 971 39 493https://riddu.no/

Riddu Riđđu Festivàla er en internasjonal urfolksfestival, som årlig finner sted i Kåfjord kommune i Nord-Troms. Festivalen er utendørs, og har programtilbud for hele familien. Programmet inneholder verdensomspennende urfolksmusikk, kunst, teater og dans, ungdomsleirer med kunstneriske og politiske workshops, barnefestival, dagsaktuelle seminarer, omfattende kursprogram, film og litteratur.

Følg pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Riddu Riđđu Festivála på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom