Reitangruppen

Speilsalen pusser opp og lager egen caviarbar

Del

Speilsalen fikk sin første Michelinstjerne etter kun 10 måneders drift og sikter nå mot nye mål. I juli skal Speilsalen bygge om restauranten og gjenåpner med en egen caviarbar som en del av den nye opplevelsen fra 29. juli. Restauranten ser svært lyst på fremtiden og rigger seg klar for en spennende høst.

Speilsalen Caviar Foto: Fredrik Ringe
Speilsalen Caviar Foto: Fredrik Ringe

Christopher Davidsen gleder seg til fortsettelsen og til å utvikle restauranten videre etter sommerferien.

«Etter et fantastisk første år i Speilsalen som kulminerte i en stjerne i Michelin guiden ønsker vi å sikte enda høyere og legge listen enda et hakk opp. Vi har derfor videreutviklet opplevelsen og vil tilby en enda høyere grad av service og interaksjon mellom kokker, gjester og servitører i Speilsalen etter sommeren. Vi føler at vi kan bli enda bedre og kjenner stadig på at vi vil utvikle oss videre. Stjernen var en fantastisk anerkjennelse og starten på det vi ønsker å oppnå med Speilsalen. Nå er det riktig å fortsette å utvikle seg videre og ta det neste steget. Vi har en trang og en lyst til å se hvor langt vi kan dra det. Når vi oppdager ting som kan gjøre oss bedre så gjennomfører vi dem. Vi er kompromissløs på kvalitet og søker hele tiden etter det perfekte»

Rent konkret vil blant annet de to store chambré separéene tas ned og erstattes med to stasjoner med kokker der den ene er en egen caviarbar, der gjestene vil tilbys eksklusiv caviar med tilhørende drikke. Den andre vil være en dessertstasjon der kokken står ute og lager dessert foran gjestene. 

«Vi bygger ned gjestekapasiteten litt i restauranten for å høyne kvaliteten på opplevelsen, det blir noen færre sitteplasser og flere bord for par. For oss handler detteogså om at vi selv har lyst til å fornye oss. Og om vi ikke endrer oss og tør å søke utvikling, så står vi stille og stagnerer – det ønsker vi ikke», fortsetter Davidsen.

Et nytt vinrom blir også en del av nye Speilsalen etter sommeren, der en av Norges mest premierte sommelierer, Henrik Dahl Jahnsen, skal tilby gjestene nye smaksopplevelser og forsterke opplevelsen for vin-connoisseurene:

«Vårt nye vinrom blir et blikkfang i restauranten og jeg ser frem til å vise frem enda mer av faget vårt og sørge for store vinopplevelser i nye Speilsalen. Et av høydepunktene blir et styrket samarbeid med Rossini Caviar og Krug Champagne. Jeg har gleden av å meddele at vi blir ny Krug Ambassade og vil kunne tilby et enda større utvalg av denne fantastiske champagnen på både glass og flaske. Uten å røpe for mye kan jeg love en restaurantopplevelse utenom det vanlige», uttrykker en begeistret Dahl Jahnsen. 

Britannia’s restaurantdirektør Ida Dønheim ser ombyggingen i Speilsalen som et ledd i en langsiktig strategi for å tiltrekke seg flere internasjonale gjester og foodies til hotellet og Trondheim.

«Britannia har seks spennende mat og drikke-konsepter for alle anledninger, der Speilsalen er flaggskipet vårt som leverer mat- og drikke opplevelser på aller høyeste nivå. Både de som jobber der og vi på hele hotellet er opptatt av å bli bedre, og vi ønsker oss enda mer internasjonal turisme i årene som kommer. Derfor gjør vi grep allerede nå for å rigge oss klar for dette og være proaktiv mot nye marked i årene fremover». 

Nøkkelord

Kontakter

For ytterlige kommentarer kontakt:
Head Chef Speilsalen, Christopher Davidsen +47 95017006 christopher@britannia.no
Restaurantdirektør Britannia Hotel, Ida Dønheim +47 98890174 ida@britannia.no

Bilder

Speilsalen Caviar Foto: Fredrik Ringe
Speilsalen Caviar Foto: Fredrik Ringe
Last ned bilde
Speilsalen Foto: Dreyer Hensley
Speilsalen Foto: Dreyer Hensley
Last ned bilde
Speilsalen Caviar Foto: Fredrik Ringe
Speilsalen Caviar Foto: Fredrik Ringe
Last ned bilde
Speilsalen Michelin. Foto: Wil Lee Wright
Speilsalen Michelin. Foto: Wil Lee Wright
Last ned bilde
Speilsalen Caviar Foto: Fredrik Ringe
Speilsalen Caviar Foto: Fredrik Ringe
Last ned bilde
Christopher Davidsen Foto: Wil Lee Wright
Christopher Davidsen Foto: Wil Lee Wright
Last ned bilde
Christopher Davidsen Speilsalen. Foto: Wil Lee-Wright
Christopher Davidsen Speilsalen. Foto: Wil Lee-Wright
Last ned bilde
Last ned bilde
Henrik Dahl Jahnsen Foto: Wil Lee Wright
Henrik Dahl Jahnsen Foto: Wil Lee Wright
Last ned bilde
Britannia Hotel Fasade. Foto: Lars Petter Pettersen.
Britannia Hotel Fasade. Foto: Lars Petter Pettersen.
Last ned bilde
Britannia Hotel fasade. Foto: Lars Petter Pettersen
Britannia Hotel fasade. Foto: Lars Petter Pettersen
Last ned bilde
Speilsalen Michelin Foto: Wil Lee Wright
Speilsalen Michelin Foto: Wil Lee Wright
Last ned bilde
Speilsalen Michelin Foto: Wil Lee Wright
Speilsalen Michelin Foto: Wil Lee Wright
Last ned bilde

Lenker

Om Reitangruppen

Reitangruppen
Reitangruppen
Lade Gaard, Lade Alle 40
7041 Trondheim

73 89 10 00http://www.reitangruppen.no

Britannia Hotel

Britannia Hotel er en del av Reitangruppen. Hotellet fra 1870 gjenåpnet i April 2019 som et femstjerners hotell og medlem av Leading Hotels of The World. Hotellet har 257 nye rom og suiter, seks ulike restauranter og barer - deriblant Michelinrestauranten Speilsalen, spa og fitness-avdeling, moderne konferansefasiliteter, ballroom og elegante selskapslokaler. 

www.britannia.no

Følg saker fra Reitangruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Reitangruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Reitangruppen

Britannia Hotel 150 år12.6.2020 17:45:01 CESTPressemelding

14. Juni 1870 åpnet Andreas Myhre dørene til Britannia Hotel for første gang for 8 britiske lakselorder og to velstående amerikanere. På søndag fyller hotellet i Trondheim 150 år. Selve festmarkeringen skjer til høsten, den 31. oktober, med middag for 150 gjester og historisk meny med høydepunkter fra hotellets selskapsmenyer opp igjennom tidene. En egen bok om hotellets historie fra 1870 frem til i dag blir utgitt til høsten. På selve dagen 14. Juni lanseres hotellets egen rosé champagne i et nytt samarbeid med Ayala, som også laget hotellets Britannia champagne til gjenåpningen i 2019.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom