Q-Meieriene

Sparer 75 tonn plast på nytt rømmebeger

Del

Q-Meieriene kutter plast fra et av sine mestselgende produkter. Endringen på 15 millioner rømmebegre vil spare miljøet for 75 tonn plast i året.

Produktsjef Anne Merete Samnøen viser frem det nye begeret.
Produktsjef Anne Merete Samnøen viser frem det nye begeret.

- Vi jakter hele tiden innovative løsninger for emballasje. Nå lanserer vi et nytt og klimasmart rømmebeger med 30 prosent mindre plast, som også gjør det enklere å redusere matsvinn, sier produktsjef Anne Merete Samnøen.

Plastreduksjonen kommer samtidig som et designskifte og introduksjon av en ny og smart funksjon.

- I tillegg til et nytt utseende, har vi tilført måleriller på innsiden av begeret. Vi har fått tilbakemelding på at folk ønsker å se hvor mye rømme som er igjen i begeret til enhver tid. Med disse rillene blir innholdet mer tilgjengelig og praktisk når man skal lage mat, forklarer hun.

Rømmebegeret har allerede et skrulokk som gjør at produktet tåler å åpnes og lukkes så mange ganger man ønsker. Skrulokket gjør også at begeret er supert til gjenbruk og oppbevaring av matrester, i følge Samnøen. 


- Innovasjon på sitt beste
Johannes Daae, utviklingssjef i Grønt Punkt Norge, sier han gjerne vil se mer av slike løsninger på markedet. 

- Vi i Grønt Punkt Norge synes det er fantastisk når firmaer som Q-Meieriene står på for å kontinuerlig minimere emballasjemengden. Å redusere emballasjen med hele 30%, og fortsatt klare å ivareta matkvaliteten, redusere matsvinn og samtidig sørge for både gjenbrukbarhet og gjenvinnbarhet - det er innovasjon på sitt beste. 


Klimapositiv 2030
Utfordrermeieriet har satt seg et ambisiøst mål om å bli klimapositiv allerede i 2030. Et av tiltakene for å nå målet er å redusere plastbruken.

- Vi ønsker å være en del av løsningen på et stort problem. Derfor er vår tilnærming at vi steg for steg skal kutte all unødvendig plast fra våre produkter. Vi har fortsatt en vei å gå, men vi ser at mange små endringer gir stor effekt, Q-sjef Bent Myrdahl.

Han forteller at Q-fansen utfordrer med nye idéer, hver eneste dag.

- Vi opplever et sterkt engasjement for klimasmarte løsninger, og spesielt emballasje. Etter innspill fra forbrukerne har vi gjort flere store endringer det siste året. I 2020 introduserte vi blant annet 100 % fornybar melkekartong, vi kuttet målevinduet på melken, og vi har redusert lokket på Skyr®-begrene. I 2021 fortsetter vi, avslutter han.

Nøkkelord

Kontakter

Bent Myrdahl
Tlf.nr.:90174573

Bilder

Produktsjef Anne Merete Samnøen viser frem det nye begeret.
Produktsjef Anne Merete Samnøen viser frem det nye begeret.
Last ned bilde
Det nye rømmebegeret fra Q har 30 % mindre plast og et nytt design
Det nye rømmebegeret fra Q har 30 % mindre plast og et nytt design
Last ned bilde

Om Q-Meieriene

Q-Meieriene
Q-Meieriene
Sandbrekkveien
5224 Nesttun

+47 55 10 00 00http://www.q-meieriene.no

I Q-Meieriene er forbruker sjefen! Sammen med forbruker skaper vi de beste smaksopplevelsene og de smarteste løsningene. Q-Meieriene eies av Kavlifondet, som deler ut midler til allmennyttige formål innenfor forskning, kultur og humanitært arbeid.

Følg pressemeldinger fra Q-Meieriene

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Q-Meieriene på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Q-Meieriene

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom