SpareBank 1 Østlandet

SpareBank 1 på Arendalsuka

Del

Endelig er vi tilbake på Norges største politiske møteplass - både fysisk og digitalt! Besøk oss gjerne på Arendal Kino og i Arendal Bibliotek, der vi inviterer til fire spennende arrangement tirsdag 17. august. Du kan også følge med hjemmefra, hvis du ikke er i Arendal. Informasjon om lokaler og streaminglenker finner du under.

Norske sparebanker har alltid hatt større og mer meningsfulle mål enn å maksimere egenkapitalavkastningen. SpareBank 1-programmet under Arendalsuka er en liten del av dette store bildet, med det grønne skiftet som en rød tråd. I tillegg har vi et typisk norsk tema på dagsordenen: Distriktspolitikk og sparebankenes rolle før, nå og framover.

SpareBank 1 Østlandet er aktivt til stede og leder arrangmentet:
Hvor langt går bankenes bærekraftsansvar? – Bør bankene nekte lån til dieselbiler og storfebønder? Arrangementet foregår tirsdag kl.10.00 – 10.55 i auditoriet i biblioteket. (Se mer informasjon og streaminglenke i programmet nedenfor.) 

SpareBank 1 har egne smittevernansvarlige som vil ivareta alle smittevernhensyn under de fysiske arrangementene. Det er også plassbegrensninger i lokalene. Vi skal gjøre vårt for at deltakere og publikum får en trygg og god opplevelse.

Alle SpareBank 1s arrangement streames her.


Grønn omstilling i praksis

09.00 – 09.45 Auditoriet i Biblioteket

Norge står midt i en stor omstilling drevet av bærekraft og digitalisering. Koronakrisen og oljeprisen har forsterket omstillingsbehovet i norsk industri og næringsliv, men hvordan gjennomføre og lykkes med grønn omstilling i praksis? Les mer.

Med: Elisabeth Holvik (SpareBank 1), Arve Ulriksen (Mo Industripark), Robert Pettersen (Rana kommune), Benedicte Schilbred Fasmer (SpareBank 1 SR-Bank), Atle Hamar (Lotteri- og stiftelsestilsynet), Frode Alfheim (Industri Energi).

Klikk her for å se live.


Hvor langt går bankenes bærekraftsansvar? – Bør bankene nekte lån til dieselbiler og storfebønder?
10.00 – 10.55 Auditoriet i Biblioteket

SpareBank 1 Østlandet skal være klimanøytrale i 2050. Det må i så fall også kundene være, både privatpersoner og bedrifter. Men er dette mulig? Hvor langt går egentlig en banks ansvar, og hva er ansvaret til andre aktører som politikere og næringsliv? Vi diskuterer ansvarlig forbruk og produksjon med engasjerte panel i to sesjoner. Les mer.

Med: Inger-Lise Blyverket (Forbrukerrådet), Anja Bakken Riise (Framtiden i våre hender), Svein Roald Hansen (Arbeiderpartiet), Martin Jonsterhaug (Fremskrittspartiets Ungdom) Anders Nohre-Walldén (Grønn byggallianse), Knut Skinnes (Norwegian Wood Cluster), Kristine Falkgård (Cultura bank), Richard Heiberg (SpareBank 1 Østlandet), Karoline Bakka Hjertø (SpareBank 1 Østlandet).

Klikk her for å se live.


Om maktkamp og samarbeid i kampen mot klimaendringene
11.15 – 12.00 Arendal Kino, Lille sal

Klimautfordringene kan kun løses gjennom samarbeid - globalt, regionalt og lokalt, på tvers av offentlig og privat sektor. Hvordan skal vi få dette til? Etter en innledning fra Børge Brende, Morten Wolden og Jan-Frode Janson, tar vi diskusjonen i panelet. Les mer.  

Med: Børge Brende (WEF), Bjørn Erik Thon (Datatilsynet), Anne Kathrine Slungård (Forbrukerrådet), Morten Wolden (Trondheim kommune), Kristian R. Andersen (The Governance Group), Gunelie Winum (Ducky), Jan-Frode Janson (SpareBank 1 SMN).

Klikk her for å se live.

Kva slags distriktspolitisk rolle kan og bør sparebankane ha?
13.00 – 13.45 Arendal Kino, Lille sal

I innspurten mot stortingsvalet er distriktspolitikk i vinden som aldri før. Alle synest å vere einige om at det må skapast arbeidsplassar, næringsutvikling og busetting i Distrikts-Noreg, men korleis skal vi klare det? Og kva rolle kan og bør sparebankane spele? Les meir.

Med: Sigbjørn Gjelsvik (Senterpartiet), Geir Straume Olsen, (Venstre), Håvard Teigen (Høgskulen i Innlandet), Turid Grotmoll (Fremtind Forsikring), Liv B. Ulriksen, SpareBank 1 Nord-Norge).


Klikk her for å se live.

Kontakter

Bilder

Om SpareBank 1 Østlandet

SpareBank 1 Østlandet
SpareBank 1 Østlandet
Strandgata 15
2317 Hamar

915 07040https://www.sparebank1.no/nb/ostlandet

Om SpareBank 1 Østlandet

SpareBank 1 Østlandet er landets fjerde største sparebankkonsern med drøyt 1 100 kompetente og stolte medarbeidere. Gjennom 176 år har vi bygget en solid markedsposisjon på Østlandet ved å være tilgjengelige og yte kreditt til personer og bedrifter i bygd og by. Vi har i dag 36 kontorer spredt om i Oslo, Viken og Innlandet. Banken har nær 385 000 kunder og en forretningskapital på 213 milliarder kroner. Gjennom våre datterselskaper og SpareBank 1-alliansens produktselskaper er vi et komplett finanshus for våre person- og bedriftskunder. Vi er et børsnotert og selvstendig finanskonsern med dype røtter på Østlandet og hovedkontor i Hamar. Banken har bidratt til verdiskaping i markedsområdet gjennom flere generasjoner.

Følg pressemeldinger fra SpareBank 1 Østlandet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SpareBank 1 Østlandet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SpareBank 1 Østlandet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom