SpareBank 1 Østlandet

SpareBank 1 Østlandet justerer utlåns- og innskuddsrentene

Del

SpareBank 1 Østlandet øker utlåns- og innskuddsrentene med inntil 0,25 prosentpoeng. Samtidig justerer banken ned rentene på Grønt boliglån til 1,59 prosent. - Bankens beste boliglånsrente går til kunder som velger energivennlige løsninger, sier Kari Elise Gisnås, konserndirektør for personmarked i SpareBank 1 Østlandet.

Norsk økonomi og det historisk lave rentenivået skal tilbake til normalnivået vi hadde før koronapandemien inntraff. Derfor har Norges Bank økt styringsrenten og varsler flere renteøkninger framover.

-Økt styringsrente bidrar til økte innlånskostnader for banken. Dette er bakgrunnen for at vi nå øker utlåns- og innskuddsrentene med inntil 0,25 prosentpoeng, sier Gisnås.

Øke andelen grønne boliglån
-At vi gjør et unntak for Grønt boliglån og reduserer renta nettopp på dette lånet, skyldes at vi ønsker å øke andelen energismarte boliger og bidra til energiøkonomisering. Vi håper dette blir en gulrot og et signal om at dette er viktig når en investerer i bolig, sier hun.

Sparing og redusert forbruk
- Under pandemien har vi sett at våre kunder har satt mer penger til side og valgt flere ulike spareformer. Dette er en god utvikling både for kundene og for samfunnet. Økt sparing gir redusert forbruk og lavere klimaavtrykk. Nå som rentene skal stige, og strøm- og drivstoffprisene skal øke, er det smart å ha penger i bakhånd. Bankens beste innskuddsrente går til ungdom som sparer til egen bolig, BSU, og blir 3,05 prosent.

Også bedriftene får økte renter
Også bedriftene må forberede seg på at renta skal øke framover. Både utlåns- og innskuddsrentene i bedriftsmarkedet øker med inntil 0,25 prosentpoeng.

Gjennomføring:

  • Rentene for nye lån endres med virkning fra fredag 1. okt.
  • Rentene for innskudd og eksisterende lån endres fra og med 20. okt for bedriftskunder og 17. nov. for privatkunder.
  • Kunder blir om kort tid varslet om den kommende renteendringen i sin valgte kanal.
  • Ny prisliste vil bli publisert på bankens hjemmeside www.sb1ostlandet.no om kort tid.

Kontakter

Bilder

Kari Elise Gisnås - Konserndirektør personmarked
Kari Elise Gisnås - Konserndirektør personmarked
Last ned bilde

Om SpareBank 1 Østlandet

SpareBank 1 Østlandet
SpareBank 1 Østlandet
Strandgata 15
2317 Hamar

915 07040https://www.sparebank1.no/nb/ostlandet

En bank for Innlandet, Oslo og Akershus
SpareBank 1 Østlandet er Norges fjerde største sparebank. Banken har hovedsete i Hamar og er leverandør av finansielle tjenester til personer, bedrifter, offentlig sektor og lag og foreninger. Den 175 år gamle banken har i dag om lag 366.000 kunder, ca. 1.150 årsverk, 37 kontorer og en forretningskapital på 200 milliarder kroner. Banken har også datterselskaper for eiendomsmegling, regnskap og finansiering. SpareBank 1 Østlandet er medeier i SpareBank 1 Gruppen og er en selvstendig bank i SpareBank 1-alliansen.

Følg pressemeldinger fra SpareBank 1 Østlandet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SpareBank 1 Østlandet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SpareBank 1 Østlandet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom