Den norske kirke

Sørgegudstjeneste i Oslo domkirke søndag 26. juni klokken 11:00

Del

Oslo domkirke holder sørgegudstjeneste søndag klokken 11.00. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronsprinsessen deltar. Stortingspresident Masud Gharahkhani, statsminister Jonas Gahr Støre og leder i Fri Inge Alexander Gjestvang vil holde taler. Sondre Justad synger.

Gudstjenesten vil bære preg av terrorangrepet natt til lørdag med forbønn for alle som er rammet, pårørende, skadde og alle skeive som lever i frykt.

– Kirken fordømmer det grusomme terrorangrepet som rammet natt til lørdag. Oslo er i sorg og hele landet er preget av angrepet som særlig rammet skeive som var samlet for å feire pride, sier preses Olav Fykse Tveit.

– Dette ryster hele samfunnet. Vi står sammen med alle som er i sorg, dem som er skadet, deres pårørende og alle som nå er redde for å være den de er. De av oss som er skeive må få oppleve støtte og solidaritet fra oss alle, sier kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum.

Gudstjenesten ledes av preses i Den norske kirke Olav Fykse Tveit. Den blir sendt på NRK. Det vil være deltakelse fra ulike deler av samfunnet.

Presseakreditering:

Presse som ønsker å være tilstede, bes melde seg på til ja329@kirken.no.

Nøkkelord

Kontakter

Om Den norske kirke

Den norske kirke
Den norske kirke
Kirkens hus - Rådhusgata 1-3
0151 Oslo

23 08 12 00https://kirken.no

69 prosent av befolkningen er medlemmer av Den norske kirke. Kirken tilhører den evangelisk-lutherske kirkefamilien. Kirkens ledelse er samlet i Kirkemøtet som består av både bispekollegiet (alle biskopene) og de valgte medlemmene av elleve regionale bispedømmeråd.

Kirken er inndelt i 1174 menigheter som disponerer 1635 kirkebygg. Mer enn 8000 mennesker arbeider i kirken og over 75.000 er frivillige medarbeidere.

Den norske kirkes virksomhet finansieres over kommunebudsjettene og statsbudsjettet.

https://kirken.no/visjon

 

Følg pressemeldinger fra Den norske kirke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den norske kirke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den norske kirke